tiistaina, kesäkuuta 08, 2021

Vasemmistolainen The Nation kysyy: miksi liberaalitkin kirjoittavat fasistiseen Quilletteen?

Quillette on minusta USA:n yksi parhaita lehtiä - ainakin se on WSJ:n rinnalla paras tuntemani oikeistolainen lehti. Mutta lukekaapa artikkeli progressiivisesta The Nation -lehdestä, missä selitetään miten vaarallinen Quillette on. Se on vaarallinen The Nationin mukaan siksi, että monet liberaalitkin "erehtyvät" lukemaan sitä. Kirjoitus on minusta suurelta osin propagandaa, mutta perustuu asioiden (=Quilletten sisällön) perusteelliseen läpikäyntiin ja siinä on jotain hyviä pointteja. (The Nationin artikkelin viitteet pitäisi toki nekin käydä kaikki läpi.)

Kirjoituksessa on totta mm. se, että Quillette ei hysteerisesti kiellä esimerkiksi Charles Murrayn Bell Curve-kirjaa vaan jossain määrin puolustaa "tieteellistä rasismia". The Nation ilmaisee asian propagandistisesti - tietenkään Claire Lehmann ei väitä että yhteiskuntaluokat olisivat ainoastaan geneettisesti määräytyneitä: 

Lehmann has said she started Quillette to counter what she calls “blank slate fundamentalism,” or the proposition that educational outcomes, career success, capacity for ethics, and economic class are determined more by environmental factors than genetic ones. That is to say, she believes that social status, morality or immorality, and, yes, income itself are all genetically based. While Lehmann calls Quillette “independent,” “centrist,” and even “a community of liberal humanists,” the publication showcases racist pseudoscience purporting to show that people of color are intellectually and morally inferior to whites. Many of the writers of its race pieces are proponents of the Human Biodiversity Movement (HBD), a euphemistic name for a campaign to advance scientific racism launched in 1996 by Steve Sailer, a blogger for the white supremacist website VDare. (Sailer famously said that “in contrast to New Orleans, there was only minimal looting after the horrendous 1995 earthquake in Kobe, Japan—because, when you get down to it, Japanese aren’t blacks.”) Quillette contributors Ben Winegard, Bo Winegard, Brian Boutwell, and John Paul Wright have all either said they are part of the HBD movement or used the term to describe their own research.

Tämä upea australialainen nainen on varmasti progressiivisen vasemmiston näkökulmasta vaarallisempi kuin trumpilaiset ilmastoskeptikko-pellet, vaalivilpistä uhoavat republikaaninarrit ja heidän suomalaiset myötäjuoksijansa, Capitol Hillin kapinan kieltäjät, kiihkouskovaiset evoluution vastustajat jne. koska tähän lehteen kirjoittavat ne ihmiset joiden mielestä totuudella on vielä arvonsa tässä maailmassa. Tai ainakin olisi vaarallisempi, jos amerikkalainen oikeisto (republikaanit) hakisi ääniä lukutaitoisilta sen sijaan että se hakee ääniä idooteilta ja/tai moraalisesti mädiltä ihmisiltä, jotka ovat valmiita tuhoamaan luonnon identiteettipoliittisista syistä.
Quilletteen todella kirjoittaa - ja sitä lukee - sekä oikeistolaiset että monet demokraattien kannattajat.

The Nationin jutussa on hyvä otsikko mutta kirjoitus ei oikein vastaa kysymykseen. Luulen että vastaus on: koska USA:ssa suurin osa mediaa ei ole sitoutunut totuuden etsimiseen vaan johonkin muuhun. Eikä ole Big Tech - hyvänä esimerkkinä Google joka erottaa työntekijänsä joka sanoo "ehkä naisia on vähemmän koodareina koska naiset ovat geneettisesti kiinnostuneita eri asioista kuin miehet". EHKÄ.

Oikealla tilanne on itse asiassa vielä huonompi kuin vasemmalla. Republikaanipuolue on täysin alistunut trumpilaisille hörhöille, kun taas demokraatit vain osittain omille hörhöilleen.

Ei kommentteja: