perjantaina, toukokuuta 21, 2021

Lääketieteen politisointi ei onnistukaan?

Sukupuolten "korjaus""hoidot" alle 16-vuotialle on lopetettu monessa sairaalassa. Kuten tossapäivänä kerroin Karolinska Institutet - Ruotsin tärkein keskussairaala - lopetti hoidot alle 16-vuotiaille kokonaan. Karolinska lopetti hoidot koska niiden hyödyistä ei ole tieteellistä näyttöä.


"Hoidot" eivät lopulta ainakaan eräiden johtavien ruotsalaisten psykiatrien mukaan olleet muuta kuin Asperger-tyttöjen silpomisia, kun nämä uskoivat olevansa poikia. Asian otti 2 vuotta sitten esille mm. 7 psykiatrian professoria ja ylilääkäriä Svenska Dagbladetissa. Leikkasin paloja kirjoituksesta silloin alas. Kirjoituksessa todettiin mm.

”Satoja lapsia altistetaan Ruotsissa vuosittain hormonaaliselle ’hoidolle’ ja sen jälkeiselle sukuelinten silpomiselle, ilman että sille olisi olemassa minkäänlaista tieteellistä tai kokemukseen perustuvaa näyttöä". Ei syömishäiriöisten itsediagnoositkaan - "olen liian lihava" - johda "hoitoihin", joissa heidän itsediagnoosinsa hyväksyttäisiin ja heille alettaisiin antaa laihdutushoitoa. Sukupuolen "korjausvaatimusten" eli "väärän sukupuolen" -itsediagnoosin nopea kasvu on ilmeisesti ns. sosiaalinen epidemia. Usko siihen että "minulla on väärä sukupuoli" levisi 2000-luvun alussa eksponentiaalisesti murrosikäisillä tytöillä. Karolinska viittasi asiaan päätöksessään.
Tämän on annettu jatkua näinkin kauan todennäköisesti lähinnä siksi, että ns. Woke-ideologialle sukupuolen vaihtamiset ovat keskeinen osa ideologiaa. Lääketiede on osin politisoitu samalla lailla kuin 20/30-luvulla. Mutta nyt tuli siis talapakkia.

Asian käsittely estettiin sekä Maltillinen oikeistopolitiikka että Skepsis ry:n Facebook-ryhmässä.

Ei kommentteja: