torstaina, joulukuuta 06, 2018

Hyvää itsenäisyyspäivää Halosen taulun Vainolaista Vastaan hengessä !


Tänään Venäjä on Ukrainan kimpussa. Huomenna se voi olla minkä tahansa naapurinsa kimpussa.

7 kommenttia:

Paperinen Puskistahuutelija kirjoitti...

Hieno taulu, haikea "fiilis".

"Ittenäsyyttä".

Unknown kirjoitti...

Näissä asioissa ei ole logiikkaa. Ainakaan sellaista joka toimisi siten että a) noteerataan Venäjän toimet ja b) varaudutaan tulevaan.

Onhan Suomi tietty perustanut viranomaisten valmiusyhtymän Krimin kaltaisia tilanteita varten ja lisännyt lännen kanssa tehtäviä sotaharjoituksia mutta nämä eivät ole millään tapaa politiikan valtavirtaa.

Historia tulee toistamaan itseään. Suomi tulee olemaan yhtä valmistautumaton Venäjän ärhentelyyn kuin aikaisemmilla kerroillakin.

Unknown kirjoitti...

Näyttää siltä että Suomi toimii Venäjän kanssa samalla tavalla kuin jonkin länsimaisen demokratian.

Onko noteerattu Venäjän erityisluonne ja sen politiikan muuttuminen Putinin kaudella? Onko luettu vaikkapa Timo Vihavaisen kirjoja?

Suomalaista politiikkaa ja liike-elämää leimaa jonkinlainen menneessä eläminen. Kun älypuhelimet tulivat Nokialla elettiin vielä Symbian aikakautta. Kun Venäjän ulkopolitiikka muuttui (Krim, Ukraina) Suomessa eletään vielä "vanhan Venäjän" aikaa.

Puuttuu kyky nähdä muuttunut tilanne.

Unknown kirjoitti...

Näyttää siltä että Suomessa Venäjä suhteista vastaa vaaleilla valittu poliittinen johto johon heijastuu demokratia ja kansan hedonistinen ja utopistinen elämänasenne siitä että Venäjä ei tule hyökkäämään.

En tiedä millaisia ulkopoliittisia neuvonantajia vaikka Niinistöllä ja Soinilla on. Varmaa kuitenkin on se että Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös heihin.

Siten kun kansa ja neuvonantajat signaloivat poliittiselle johdolle ettei Venäjä tule hyökkäämään niin Suomen linja ei muutu eikä se varaudu riittävästi tulevaan.

Tyydytään toistelemaan mantraa että meillä on yleinen asevelvollisuus ja "uskottava puolustus" ja sillä hyvä - hamaan tulevaisuuteen saakka.

Unknown kirjoitti...

Kaikki merkit viittaavat siihen että Venäjä valmistautuu laajempaan offensiiviin mutta ei pelkästään Suomen kohdalla. Vahvistettuja tukikohtia ovat mm. Alakurtti Kaliningrad ja Krim.

Näistä aukeavat näköalat niin tänne Pohjolaan, Eurooppaan kuin Lähi-itäänkin.

Tässä ollaan niin sanotusti "jännän äärellä".

Jukka Aakula kirjoitti...

Samoilla linjoilla, Jori, ja erittäin kiva kuulla sinusta. Hyvää Joulun odotusta ja siunausta sinulle.

Unknown kirjoitti...

Ķiitos Jukka ja samoin sinulle!

Tulee mieleen vaikka Baltia ja Puola jossa näihin asioihin suhtaudutaan järkevämmin.