sunnuntaina, lokakuuta 28, 2018

Nokian puhelinliiketoiminta romahduksesta pieneen nousuun

Nokian puhelinliiketoiminta romahti, koska Nokian johto ei kyennyt teknologiamurroksessa reagoimaan tehokkaasti. Yksi tapa reagoida olisi ollut lähteä Androidin kelkkaan ajoissa ja muuttaa Nokia puhtaaksi laitevalmistajaksi. Tämäkin olisi kuitenkin johtanut marginaalien alenemiseen ja laajoihin irtisanomisiin, koska laitevalmistus ei vaadi suurta määrää ohjelmistokehittäjiä. Viime aikojen keskustelu Nokian johtajuusongelmasta on unohtanut sen, että hyväkään johtaja olisi tuskin saanut kulta-aikoja pysymään.

Jos Nokian tilannetta katsoo tänään, loppujen lopuksi Nokia on mennyt Andoirdin kelkkaan mutta ei ryhtymällä laitevalmistajaksi vaan ryhtymällä pelkäksi brandin ja patenttien myyjäksi Android-puhelimille. Tämä business malli tuottaa Nokialle tulosta. Kunka paljon, en tiedä.

Tämä tuli mieleen tästä varsin erinomaisesta kolumnista HS:ssässä

3 kommenttia:

Keskustelua perusoikeuksista sananvapaudesta ilmaisuvapaudesta aluepalautuksista miehittäjä-Ryssän alueriistoista matu- ja islaminvaasioista, sekä yrittäjyydestä kirjoitti...

Keskustelua islamista kestävin arvoin on on tunnustaa ko kultin ihmisoikeusrikokset ympärileikkauksina, pedofiliana, terrorismina etc
https://keskustelua-islamista.blogspot.com/

Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas Tampere Pirkanmaa

Ironmistress kirjoitti...

Chapeau claque, eli itsestäänponnahtava silinterihattu. Ruukinmatruuna taisi kirjoittaa muutama vuosi sitten siitä, että pian Nokia nousee taas. Hightechissä mitkään romahdukset harvoin ovat lopullisia.

Jukka Aakula kirjoitti...

No IBM ja Apple ovat ainakin nousseet samaan tapaan kuin Nokia. Nokia kuitenkin on edelleen selvästi pienempi kuin ennen romnahdusta mutta tulos on tietysti aika paljon parempi kuin romahduksen hetkellä.