perjantaina, elokuuta 29, 2014

Suomen romahdus - osa 2: alueloukkaukset

Tämä kirjoitus on jatkoa edelliselle kirjoitukselle samassa sarjassa.

Poliittinen johtomme tunnustaa vihdoin tosiasiat: Venäjä loukkaa ilmatilaamme tahallisesti. (Katso http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082818613347_uu.shtml ja http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tuomioja_ilmatilaloukkaus_ei_nayta_vahingolta-24888).

On tärkeää tunnustaa tosiasiat, jotta valtiomme romahdus voitaisiin pysäyttää. Riskinä on nimittäin, että Venäjän alueloukkaukset eskaloituvat. Vaikea tietysti ottaa kantaa, millä tavalla eskaloituminen konkreettisesti tapahtuisi, mutta en epäile että Venäjällä on suunnitelmia valmiina.

Koska Länsi ei ole ilmeisesti valmis puolustamaan Suomeakaan ja Venäjällä surehkoa vaikutusvaltaa omaavissa slavofiilipiireissä Suomikin koetaan osaksi Venäjää, vakavan eskaloitumisen riski on huomattava. Heitän hatusta luvun 10-20% seuraavan kahden vuoden aikana.

Kuka tästä on vastuussa. Tietenkin kaikki ne naivit ja raukkamaiset ihmiset - äänestäjät ja poliitikot - jotka ovat panneet päänsä pensaaseen. Kaikki ne ihmiset, jotka ovat narsistisesti uskoneet, että Suomi on erityistapaus, jota ei uhkaa mikään. Kaikki ne naivit ihmiset, jotka ovat uskoneet, että maailma muuttuu niin. että mitään sodan uhkaa ei Euroopassa enää ole.

Suomi on sotilaallisesti ja turvallisuuspoliittisesti korttitalo. Suhteellisen pieni puhallus aiheuttaa talon kaatumisen. Romahduksen ainekset on rakennettu erityisesti Halosen aikana, mutta jo aikaisempien virheellisten päätösten myötä. Lainaan taas Suomen Kuvalehden pääkirjoitusta vuodelta 2010:

Kansan enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä ja presidentti heijastelee sitä. Ja toisinpäin: presidentin kannan takia kansa on varuillaan. Historia osoittaa, oliko Halonen se presidentti, jonka aikana pää pantiin pensaaseen kohtalokkain seurauksin, vaikka tosi-asiat olivat ilmeiset. Panokset ovat siis kovat.

Valtiovallan on ryhdyttävä päättäväisiin toimiin romahduksen pysäyttämiseksi. Tilanne näyttää huonolta. Nato-jäsenyyden esteenä on kansan enemmistön ja poliitikkojen enemmistön kanta, mutta enemmän kuitenkin se, että Saksa ja muutamat muut eivät halua ärsyttää Venäjää laajentamalla Natoa. Lisäksi käytännöllisenä esteenä on Naton päätöksen teon hitaus.

Saksa on ilmeisesti valmis puukottamaan Suomea selkään kuten vuonna 1939. Saksa on valmis myymään vaikka äitinsä öljystä ja kaasusta.

Ei kommentteja: