torstaina, toukokuuta 29, 2014

Voittiko äärioikeisto tai rasistit eu-vaaleissa?

Euro-vaaleissa saivat siis suuria voittoja puolueet kuten Ranskan FN, Unkarin Jobbik, Kreikan Kultainen aamunkoitto, Itävallan FPÖ, Ruotsin SD, UK:n UKIP ja Tanskan Kansanpuolue. Näitä puolueita on kutsuttu äärioikeistolaisiksi, rasistisiksi ja muukalaisvastaisiksi.

Esimerkiksi Ranskan FN, Ruotsin SD ja Tanskan Kansanpuolue ovat kaikin tavoin halunneet päästä eroon rasismin leimastaan. Nykyään on muodikasta väittää, että "meidän porukka ei ole rasistinen eikä äärioikeistolainen, vaan maahanmuuttokriittinen ja eu-kriittinen". (Kreikassa ja Unkarissa rasismi-leimaa ei samalla tavalla nähdä ongelmallisena.)

Oman erinomaisuuden esille tuomisessa tai oman rasismin kieltämisessä on jotain niljakasta. Pitää toimia niin kuin uskoo olevan oikein, eikä selitellä muille omia motiiveja kuin mainosmies. Kun rasismi on Suomessa käytännössä illegalisoitu, on turha tietysti sanoa ääneenkään "minä olen rasisti".

Politiikassa toimivan ihmisen - lasken itsenikin sellaiseksi koska kirjoitan poliittista blogia - on turha puhua itsestään, vaan asioista, vaikkapa näin:

1. Meidän ei pidä ottaa tänne venäläisiä maahanmuuttajia, koska Putin on halukas ja kyvykäs käyttämään heitä hyväkseen Suomea vastaan. Venäläinen yksilö voi olla hyvä lääkäri ja hyvä ihminen, mutta emme kuitenkaan voi valitettavasti ottaa heitä tänne avosylin vastaan.

2. Meidän ei pidä ottaa tänne suuria määriä islamilaisia maahanmuuttajia, koska islamilaisten maiden kulttuuristen instituutioiden rantautuminen maahamme laajassa mitassa on todennäköisesti äärimmäisen haitallista.

3. Meidän ei pidä ottaa tänne afrikkalaisia maahanmuuttajia syistä, joita joku voi kutsua rasistisiksi. Itse käytän termiä väestönlaatu. Afrikkalainen mahanmuuttajayksilö voi tehdä työtä Suomessa vaikkapa bussikuskina ja hän ansaitsee yksilönä kunnioituksemme, mutta emme kuitenkaan halua tänne heitä lisää.

4. Meidän kannattaa liittyä Natoon, jotta saamme turvallisuusvaajeeseemme edes jotain apua. Venäjän kanssa Ukrainaa vastaan veljeilevät on tuomittava. (Olen kritisoinut LePeniä tiukasti, mutta en herra paratkoon rasismista.)

5. Meidän on taisteltava hedonistista menoa vastaan, joka mädättää länsimaista kulttuuria. Meidän on samalla kuitenkin taisteltava myös sananvapauden puolesta, koska ilman sananvapautta ei ole tervettä yhteiskuntaa.  Emme tarvitse sananvapautta niinkään itseämme varten kuin kansaamme ja ihmiskuntaa.

Päämäärien saavuttamisessa tarvitaan työtä ja rehellisyyttä, eikä mitään "rasismin kieltämistä". Me olemme kaikki vajaavaisia ihmisiä ja meidän on ymmärrettävä, että kun olemme saavuttaneet varmuuden siitä, millainen politiikka on varmasti oikeaa, olemme hakoteillä. Kaikki on koko ajan mietittävä uusiksi. On kuitenkin seisottava omien ajatusten takia.

Ei kommentteja: