perjantaina, tammikuuta 18, 2013

Joukkoraiskaus Intiassa

Intian ystävänä olen täysin tietoinen, että Intiassa on monenlaisia yhteiskunnallisia ongelmia. Intialainen lehdistö käsittelee niitä monipuolisesti ja vapaasti. Intiassa toimittajia ei tapeta ja hakata niin kuin Etelä-Amerikassa, Venäjällä, Kiinassa ja arabimaissa, vaikka he ottavat hyvin kärkkäästi esiin hankalia aiheita.

Myös läntinen lehdistö on puhunut naisten heikohkosta asemasta Intiassa viime viikkoina laajasti. Muslimi-kulttuureissa naisia kohdellaan kuitenkin huonommin kuin Intiassa. Intia on demokratia ja puoliksi länsimaa. USA ja Intia ovat länsimaisen lehdistön hampaissa enemmän kuin Venäjä ja muslimimaat.

Tyhmimmiltä ihmisiltä unohtuu se, että syy ei ole se että Intia ja USA olisivat huonompia kuin muslimimaat. Kiina ja Venäjä.

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

On sitten mitä tahansa mieltä hindulaisuuteen liittyvistä negatiivisista piirteistä kuten kastilaitoksesta tai leskien polttamisesta, hindulaisuus ei ole samalla tavalla ekspansiivinen uskonto kuin islam.

Intialaiset kykenevät myös itsekritiikkiin, kun taas muslimeilla on tässä suhteessa suuria vaikeuksia.

Intiakin voi joutua ongelmiin, jos islamilainen radikalismi leviää laajemmin Intian runsaslukuisen muslimiväestön keskuuteen.

Imulippo kirjoitti...

Niin kuin Hammeri totesi, hindulaisuus (ja sen monet suuntaukset) ei ole leviämiseen pyrkivä uskonto niin kuin islam mutta sillä on todella sekopäinen perusta uskomuksilleen. Äärimmäisenä esimerkkinä sellaiset hauskuudet että kuulemma tulevaisuudessa ihmiset ovat tuhansia vuosia eläviä kääpiöitä jotka syövät omia lapsiaan. Eläimet säästyvät syödyksi tulemiselta koska eihän kukaan halua syntyä syödyksi tulevaksi eläimeksi. Eikä tämä ole trollaus vaan ensimmäisen käden tietoa.

Imperialismin pään nostaminen hindujen keskuudessa olisi eurooppalaisten kannalta sikäli ihan hyväkin juttu että se söisi islamistien huomiota ja voimavaroja pois Euroopan valloittamiselta (islamin veriset rajat suuntautuisivat kauemmaksi Euroopasta mutta tosin niitä tulisi lisää maailmanlaajuisesti). Kokonaisuutena miinusmerkkinen ilmiö mutta sivistyneen maailman kannalta pelkkää plussaa kun yksi pronssikautinen ja toinen rautakautinen sivilisaatio vähentäisivät toistensa voimavaroja länkkäreiden eduksi.

Jukka Aakula kirjoitti...

Impulippo,

Kaikkiin uskontoihin liittyy sekopäisiä - erittäinkin sekopäisiä - ajatuksia. Oleellisin kysymys on minusta kuitenkin se, miten ajatukset vaikuttavat arkikäyttäytymiseen.

Uskonto tuskin estää Intiaa kehittymästä. Tatu Vanhanen väitöskirjassaan osoittaa, että Intian jakautuminen kasteihin ja uskontoihin on tehnyt intialaisesta yhteiskunnasta niin moninapaisen että mikään valtakeskittymä ei ole kyennyt ottamaan valtaa itselleen vaan demokratia on säilynyt Intiassa lähes koko itsenäisyyden ajan.

Intialaisilla ei ole mitään motiivia laajentua Eurooppaan, vaikka Intiassakin on islamismin kaltaista fundamentalismia, mikä näytti jo uhkaavan Intiankin demokratia. Fundamentalismi tukeutuu kuitenkin lähinnä kahdestisyntyneisiin eikä oikein voi nähdä miten se onnistuisi.

Islamismi näyttäisi leviävän kaikissa muslimimaissa voimakkaasti. Nyt Sahalinin alueen ei-arabialaiset muslimimaat ovat vuorossa.