torstaina, joulukuuta 06, 2012

Viideskolonnalaisuus etenee

HS raportoi tänään Suomen venäläisten liitossa olevasta laajasta kriisistä. Osa liiton aktiiveista haluaa tehdä liitosta Venäjän hallituksen työkalun. Venäjä käyttää  ulkomailla asuvia kansalaisiaan oman ulkopolitiikkansa välineenä, mutta osa työntekijöistä ei halua että liitto toimii Venäjän hallituksen välineenä.

Tulkitsen HS:n uutista niin, että viideskolonnalaisuutta vastustavat liiton viisi työntekijää ovat eronneet liiton palveluksesta, koska viideskolonnalaiset ovat saaneet liiton hallintaansa.

3 kommenttia:

Paperinen Puskistahuutelija kirjoitti...

Täälähän aikaisin ollaan blogaamassa !. Uutinen / tieto itse on huono juttu. Rupeevat käsittääkseni vieläpä hyväksymään ruplia maksuvälineenä, ainakin Stockmann.

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen aikainen.

Olkoon tämä nyt itsenäisyyspäivä bloggaus koska Venäjän hallinnon juonien osoittaminen on arkista isänmaallisuutta.

Jos joku luulee, että olen jotenkin ennakkoluuloinen venäläisiä vastaan, voin mainita että en ole. Olen äärimmäisen kiinnostunut Venäjää kohtaan, tunnen maan sekä huonoja että hyviä puolia.

En anna ennakkoluulojen hämärtää todellisuutta: Venäjä on Suomea alati uhkaava maa, vaikkakin sen kulttuuriin kuuluu hienoja saavutuksia, joita en vain kunnioita sanoilla vaan mm. luen venäläistä kirjallisuutta.

Digitalisoin juuri Tsehovin novellin Gutenberg projektissa. (Kirja ei ole vielä Gutenbergin sivulla.)

Paavo kirjoitti...

Se, että muukalaisvastaisuuden pelko estää tarkastelemasta venäläisvähemmistöä on harmi.

Kun itse tuntee vain hyvin integroituneita venäläistaustaisia, on vaikea tietää kuinka suuri Putinin ihailu ja isovenäläisyys on suomenvenäläisten joukossa.

Viesti jonka mukaan venäläiset ovat sorsittuja ja ansaitsevat parempaa on varmasti viekoitteleva niillekin venäjäläisille (ja varsinkin heidän lapsilleen) jotka nykyään suhtautuvat venäjään (ja venäläisasiaan suomessa) varsin kielteisesti.

Venäjän ulkopoliitikan linja on todella melko peittelemätön. Ehkä tarvitsemme lisää ääntä kuuluviin siltä osalta venäläisvähemmistöämme, joita ei todellakaan kiinnosta tulla käytetyksi sillä asialla.