torstaina, marraskuuta 17, 2011

Sota ja homostelu

Vaikka homoista on puhuttu jo aivan liikaa - ja suuri osa keskustelusta on ihan sitä samaa hedonistista tirkistelyä kuin suuri osa koko mediasta - niin tämä nyt kannattaa kuitenkin lukea.

Juttu on pitkälti linjassa sen aiemman käsitykseni kanssa, että homojen on Suomessa annettu pääsääntöisesti elää omaa elämäänsä. Erityisesti sodan aikana homo oli aseveli, jota arvioitiin aivan eri perustein kuin sukupuolikäyttäytymisen perusteella.

Homoista puhujat tekevät sen ideologisten irtopisteiden keräämiseksi. Mitään suurta ongelmaa ei oikeasti ole.

11 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Halonen teki viime vuoden itsenäisyyspäiväjuhlasta homojen identiteettipoliittisen kannanoton. Media täydensi tätä raportoimalla, kuinka homomiehet olisivat halunneet hakea kadetteja tanssimaan.

Kenenkään ei ole pakko tanssia homojen kanssa, jos ei tee mieli. Moni haluaa tanssia homojen kanssa, koska näin voi osoittaa oman suvaitsevaisuutensa. Samalla voi leimata ne, jotka eivät tanssi homojen kanssa, suvaitsemattomiksi.

Jukka Aakula kirjoitti...

Ihmettelen kyllä miten koko yhteiskunta on saatu puhumaan homoista, rasismista sun muusta.

Halonenkin voisi hankkia oman elämän.

IDA kirjoitti...

Myös Hankamäki kommentoi asiaa homona suht ansiokkaasti

http://jukkahankamaki.blogspot.com/2011/11/pentti-oinosen-dance-macabre.html

Oinonen yksinkertaisesti nyt hieman mokasi menemällä tähän keskusteluun. Asian olisi tyylikkäästi voinut perustella vaikka juhlien luonteella ja etiketin tärkeydellä. Eiväthän ne mitkään lauantaitanssit ole.

Itse en hyväksy, enkä tule koskaan hyväksymään homoavioliittoja, mutta ei heidän tanssimisensa ja se, jos he rakastavat toisiaan, todellakaan häiritse eikä pitäisi häiritä ketään. Toki aina voi muistuttaa synnistä, mutta siinä missä homot ovat syntisiä olemme me muutkin.

Itsellänikin on se näkemys ja kokemus, että homouteen on suhtauduttu pidättyvän välinpitämättömästi jokaisen omana asiana. Myös media, poliitikot, yliopistomaailma ja muut ikuiset teinit voisivat pyrkiä samaan.

Jukka Aakula kirjoitti...

Jep. Minulle tämä aihe on aina ollut ongelmaton asia ... mutta nyt alkaa jotenkin kiehua yli tää koko aikainen keskustelu ja rääpiminen tästä aiheesta... luulisi että jotain muutakin olisi olemassa.

Molemmat osapuolet olisivat voineet jättää seksin pois koko itsenäisyyspäivän juhlista. Oinonen oli tavallisen tytperä kun alkoi tästä jauhaa.

Miltton Friidman kirjoitti...

Molemmat osapuolet olisivat voineet jättää seksin pois koko itsenäisyyspäivän juhlista. Oinonen oli tavallisen tytperä kun alkoi tästä jauhaa.

Homokysymys on mitä mainioin tapa poliitikoille päästä lööppeihin. Voin taata, että mediassa tullaan puhumaan homoista ja rasismista koko tämä vuosikymmen.

Jos ei äänessä ole Oinonen ja persut, niin sitten vihreät ja kristilliset.

Minun puolestani saisivat ottaa käyttöön politiikassa "dont ask dont tell" -säännön. Eiväthän heterotkaan tuo seksuaalisuuttaan esille jatkuvasti.

---

Uusin kirjoitukseni:

Finanssivalvonnan vaikeudesta

Jukka Aakula kirjoitti...

Minun puolestani saisivat ottaa käyttöön politiikassa "dont ask dont tell" -säännön. Eiväthän heterotkaan tuo seksuaalisuuttaan esille jatkuvasti.

Vaikkapa.

Enemmän minua kyllä ärsyttää nämä ulkopuoliset (heterot ja tirkistelijät), jotka jaksavat olla koko ajan kiinnostuneita homoista. Ovat nämä sitten Oinosen kaltaisia homofobikkoja tai homoista koko ajan puhuvia "edistyksellisiä".

Vasarahammer kirjoitti...

"Halonenkin voisi hankkia oman elämän."

Halosen kausi osoittaa mielestäni selkeästi, että presidentillä on merkitystä.

Väitän, että Halosen valinta rohkaisi vihervasemmistoa voimistamaan identiteettipolitiikkaa ja antirasismia. Halonen oli kuitenkin entinen Setan puheenjohtaja.

Koko vasemmisto äänesti Halosta, duunarit siksi, että he luottivat entiseen ay-lakimieheen. Porvaripuolelta Halosen taakse lipesi äänestäjiä, koska Halonen oli nainen ja koska sekä Aho että Niinistö olivat aikanaan kansaa jakavia persoonia.

Jukka Aakula kirjoitti...

Venäjällä Pride-kulkueet kielletään. Toivottavasti Halonen esittää edes vastalausen ystävilleen Putinille ja Medvedeville.

Tiedemies kirjoitti...

Minuakin ärsyttää jatkuva homoista höpöttäminen. Myönnän, että oinosen tapaiset hölmöilyt ärsyttävät enemmän. Ne ovat myös haitallisempia, koska median traumaattinen homohössötys jatkuu niinkauan kun kaikenlaisia oinosia on esillä.

Jukka on oikeassa siinä, että homojen on annettu pääsääntöisesti olla rauhassa. Niin pitää ollakin ja pitää olla jatkossa. En näe kyllä mitään ongelmaa siinä, jos miesparit tanssivat linnassa. Ei sitä ole pakko katsella, ja jos oinosten tapaiset möykkääjät eivät saisi mediahuomiota, niin siihen ei kiinnitettäisi mitään huomiota muutenkaan.

Irtopisteiden kerääminen oinosia paheksumalla on vähän niinkuin vammaisten kaatuilemiselle nauraminen.

Tiedemies kirjoitti...

Olen muuten huomannut, että sodat läpikäynyt sukupolvi oli paljon suvaitsevaisempaa sanan ihan perinteisessä merkityksessä. Isoäitini oli syntynyt 1915, ja hän suhtautui hyvin leppoisasti kaikkeen ja kaikkiin. 30-luvulla ja sen jälkeen syntyneissä on paljon enemmän tiukkapipoista porukkaa.

Jukka Aakula kirjoitti...

Ne jotka on joutuneet 30 v sotaan ovat tod.näk. myös selvinneet pienemmin henkisin haavoin kuin 18v sotaan joutuneet.