maanantaina, huhtikuuta 11, 2011

Vihavaalit

Silloin kun vain feministit vihasivat - vihasivat suomalaisia miehiä - ongelmaa ei ollut. Nyt viha on ongelma, kun miehet vihaavat.

9 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Kaikella kunnioituksella, minusta nyt on netissä päässyt vähän jotenkin muodostumaan väärä käsitys näistä kirjoituksista. Suorastaan lapsellinen, jos olen rehellinen.

Toimittajat kirjoittavat ihan oikeutetusti "vihasta" näissä vaaleissa, koska on esiintynyt aivan poikkeuksellisen paljon vaalimainosten töhrimistä, ehdokkaiden tönimistä jne. Jostain syystä verkon "konservatiivisiipi", ja nyt myös sinä mukana, esitätte, että toimittajat esittäisivät ongelman jotenkin yksipuolisesti.

On totta, että tuo mainittu kirjoitus mainitsee yksityiskohtaisesti vain Oulun tapauksen. Mutta muitakin tapauksia on ollut. Tiuran vaalirekan tuhotyön tekijöistä ei ole tietoa, jos pitäisi veikata, niin takana lienevät jotkut vasemmistolaiset, mutta varmaa se ei ole. Joku mukiloi, joskin hyvin lievästi, kokoomuslaisen kirkonmiehen keskustorilla Tampereella; melko varmasti vasemmistolainen tai vastaava.

Jos feministit julistavat vihaa, se ei ole ongelma, koska feministit eivät oikeastaan koskaan mukiloineet ketään, ja aivan alkuaikoja ja joitain radikaaleja vaiheita lukuunottamatta eivät ole syyllistyneet edes ilkivaltaan. Nyt eläinoikeusaktivistitkin ovat iskeneet keskustan mainoksiin ilkivallalla. Niiden joukossa on varmasti naisia, ja varmasti tätä voi pitää vihana.

Minusta tämä ongelma ei ole mikään yksittäiseen poliittiseen suuntaukseen rajoittuva, vaan puhuu yhtenäisen kulttuurin polarisoitumisesta. Kansankokonaisuuden repeämisestä, jos niin tahtoo asian nähdä. Se ei ole mitätön asia, enkä ymmärrä miksi siihen pitäisi suhtautua positiivisesti. Feminismi ei tosiasiallisesti koskaan ole kyennyt rikkomaan suomalaisten luottamusta demokratian instituutioihin.

Nyt näin on käynyt, ja se näkyy kaikkien osapuolten käytöksessä.

Jukka Aakula kirjoitti...

Kiitos kommentista.

Saatat olla oikeassa paitsi tässä:

Jos feministit julistavat vihaa, se ei ole ongelma, koska feministit eivät oikeastaan koskaan mukiloineet ketään, ja aivan alkuaikoja ja joitain radikaaleja vaiheita lukuunottamatta eivät ole syyllistyneet edes ilkivaltaan

Tottakai se että miehiä on jatkuvasti demonisoitu vaikuttaa miehiin samallalailla kuin väkivalta.

Jukka Aakula kirjoitti...

On tietysti totta että näissä vaaleissa on saavutettu tietynlainen tolkuton populismin ja vihan aste.

Kun itse kuitenkin olen ollut mukana synnyttämässä tätä kapinaa, mikä nyt myönnettäköön on saavuttanut epämiellyttäviä piirteitä erityisesti sillä tavoin että poliitikkoja nimenomaan haukutaan/tönitään eikä enää vain kritisoida asiasta, olen tietysti itsekin asiasta vastuussa.

Tällaisia kapinat aina ovat. Kai minä sen ajat sitten jo arvasin millaisia sivujuonteita tästä tulee.

Jukka Aakula kirjoitti...

Vihasta FT:ssä.

Katainen on epäilemättä vastuullinen kun ajaa rohkeasti tukia euromaille. Mutta luulen että hän on väärässä. Rahan laittaminen Etelä-Eurooppaan on virhe koska euro kaatuu kuitenkin.

Jukka Aakula kirjoitti...

Pitää kysyä: milloin viha on hyvä asia milloin paha:

Jos alkoholistin mies vihaa miestään viha voi vapauttaa hänet siitä siteestä joka hänellä on mieheensä.

Kun kansa vihaa eliittiään ei se ole yksi kantaan paha asia, jos kansa ei muuten kykene riuhtautumaan eroon eliitistään.

Mutta en tällä nyt tarkoita että tietäisin missä tässä nimenomaisessa tilanteessa (vaalit 2011) aiheellisen ja aiheettoman vihan raja kulkee.

Kukaan ei tiedä.

Tiedemies kirjoitti...

Viha on tunne. Se voi motivoida hyödyllisellä tai haitallisella tavalla, mutta pitkittyneenä sillä on itsessään yksilön kannalta negatiivisia vaikutuksia oikeastaan riippumatta siitä, mihin se kohdistuu.

Lisäksi viha on populaatiotasolla ongelma, koska se alentaa kynnystä turvautua väki- tai ilkivaltaan. Luulen, että eläinoikeusaktivistit oikeasti vihaavat keskustaa, ja monet vasemmistolaiset vihaavat oikeistoa.

Kokoomusta vihataan paljon, itsekin olen sitä joskus vihannut. (Tosin näissä vaaleissa ensimmäistä kertaa elämässäni harkitsen sen äänestämistä.) Pelkään, että tilanne kärjistyy. Tosin en usko sen kärjistyvän niin, että ketään tapetaan tai pahemmin aletaan muutenkaan riehumaan.

Valkea kirjoitti...

Jukka,

sinulla on erikoinen taipumus ottaa vastuuta asioista, joilla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi, ja joihin et ole vaikuttanut.

Tälläkin tapauksella, jonka valtamediat ovat yrittäneet epämääräisesti liittää perussuomalaisiin, ei ollut mitään tekemistä minkään puolueen, politiikan tai käynnissä olevien vaalien kanssa. Eli:

Humalassa tai pilvessä oleva jonkinlainen kansallissosialistinen kolmen miehen ryhmä jakaa lentolehtisiä ohikulkijoille torilla Oulussa. He keskustelevat ohikulkijoiden ja vaaliteltoilla päivystävien ehdokkaiden kanssa rauhallisesti omista aiheistaan. Kokoomuksen vaalityöntekijä kuvailee kännykällään ympäristöä ja kuvaa myös kansallissosialistista ryhmää. Pääjehu suuttuu siitä ja alkaa vaatia kännykkää itselleen (nähtävästi tuhotakseen kuvat tai kännykän). Syntyy käsikähmä ja jehu alkaa kuristamaan kokoomuslaista. Tilanne päättyy lopulta siihen, että poliisit tulevat paikalle, jehu vastustaa heitä ja hänet lamautetaan etälamauttimella.

Kansallissosialistinen ryhmä kannattaa sosialistista politiikkaa, ja isoa ja vahvaa valtiota suunnilleen samaan tapaan kuin sosiaalidemokraatit, mutta muutamilla kovennuksilla maustettuna.

Ensimmäinen kansallissosialistinen liike oli ilmiö, jolla oli vakavia seurauksia; sen toinen ilmentymä on alkoholisoitunut farssi:

http://www.youtube.com/watch?v=Ijw6drq_PLY&NR=1

Kyse on lopultakin vain siitä, että liberaalin eliitin on vaikeaa luopua vallasta, antaa sitä pois, joten utilitaristisina strategisina valehtelijoina he turvautuvat kaikenlaisiin konnankoukkuihin:

http://www.youtube.com/watch?v=-SoxOb2ir5Q&feature=share

Jukka Aakula kirjoitti...

En ole perussuomalainen enkä minkään muunkaan puolueen aktiivinen kannattaja.

Otan osavastuun siitä populistisesta öyhöttämisestä, mauttomasta yliampumisesta ja vihanlietsonnasta joka maahanmuuttokritiikin varjolla tapahtuu.

Tällä en taas kiistä sitä, että 1. vastustan edelleen kategoorisesti afrikkalaista maahanmuuttoa, 2. en kiistä siä että viha voi joskus olla hyvä käyttövoima.

Lieveilmiöiden kieltäminen ei ole mikään ratkaisua.

Jukka Aakula kirjoitti...

Lisäksi minua v...aa tämä lässyttäminen että maahanmuuttokriittiset eivät ole rasisteja. Olen aivan liian rehellinen lausumaan moista paskaa. Rehellisyys ja vastuunotto ovat minulle kaksi keskeistä arvoa. Vaikka olen monessa asiassa radikaali niin tuubaa en puhu.