sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Missä se rasisti luuraa ?

Kukakohan on tämä Paljon puhuttu rasisti, joka uskoi tällä kertaa afrikkalaisten olevan lähempänä neandertaalin ihmisiä kuin eurooppalaiset, ja joka sai näpeilleen.

Onko kyseessä joku historiallinen hahmo, satuolento vai rasistin idea ? Joku der Ewige Raschist, joka on kaikkien moraalisten teeskentelijöiden sylkykuppi.

14 kommenttia:

Tupla-J kirjoitti...

En minäkään ole kyseistä rasistia koskaan tullut tavanneeksi, mutta lieneekö tuo ihmekään, kun on niin kiireinen aikataulu ja meinaa aina olla kaikkialla läsnä.

Jukka Aakula kirjoitti...

En tietenkään väitä, etteikö rasisteja ole olemassa. Mutta se joka puhuu rasistista, joka nimenomaan on sitä mieltä että afrikkalaiset ovat lähellä neandertaaleja, voisi osoittaa että joku henkilö on on näin todella sanonut.

Ymmärrän että tällaisten järjettömien lauseiden tarkoitus muuten täysjärkisessä tekstissä on vain ja ainoastaan signaloida kirjoittajaan moraalista hyvyyttä.

Saksassa saatettiin puhua kolmikymmen luvulla näin: normaalia puhetta jostain ongelmasta von den Juden vergiftet normaalia puhetta tai Suomessa Kekkosen aikana näin: normaalia puhetta toki minäkin olen jonkinlainen sosialisti normaalia puhetta .

päätoimittaja kirjoitti...

Taas on näemmä rasistileima käytössä epämieluisan tosiasian torjumisessa?

Toki eurooppalaisvastaiset rasistit l. suvaitsevaiset ovat ymmärtäneet olla varuillaan neanderthal-geenien suhteen, sillä niiden tarkastelu yhdessä Tatu Vanhasen ja Richard Lynnin julkaisujen kanssa saattaisi olla tuhoisaa monikulttuuri-uskovaisten hellimille myyteille?

Monikultturistit eivät voi muuta, kuin hyökätä itse luomaansa olkiukkoa vastaan?

Epätoivoista.

Jukka Aakula kirjoitti...

On mielenkiintoista nähdä mitä selittelyä tästä aiheesta vielä seuraa. Tästähän voi heittää vaikka minkälaista spekulaatiota jos tahtoo.

Mutta aika näyttää mitä tavaraa nuo 1-4% sisältää.

Pisamia kai ainakin.

Tiedemies kirjoitti...

Kuka monikultturisti on väittänyt, että rasistit olisivat tehneet tuollaisen kytköksen neandertalin ihmisen ja afrikkalaisten välillä?

Onko tässä monikulttuuri/maahanmuutokriittisyydessä menty jo niin pitkälle, että omasta leiristä tulevat spekulaatiotkin ovat mokutusta? Vai ymmärsinkö tämän jotenkin väärin?

Jukka Aakula kirjoitti...

Kritisoin Ruukinmatruunaa.

Toukka kirjoitti...

Arvelen tavanneeni ja ehkä nykyäänkin tuntevani ihmisiä, joista ihan noin intuitiivisesti tuntuu siltä, että afrikkalaiset saattavat olla lähempänä neandertalilaisia kuin eurooppalaiset, mutta ei kukaan tuntemani ole siitä mitään rotupoliittista ohjelmaa itselleen tehnyt.

Sinänsä virkistävä tämä uusin neandertal-uutinen. Jos olisin kiihkeä black suprematist, huutaisin riemuissani: "Veljet ja siskot! Tiedekin tukee sitä kiistatonta tosiasiaa, että musta rotu on kaikkein paras, kaikkein eniten ihmisrotu!"

Tiedemies kirjoitti...

Minun pointtini on, että en ole missään kenenkään antirasistin tai monikultturistin lähteneen tätä kommentoimaan tyyliin "rasisti saivat nenilleen". IM esitti tuollaisen kommentin, mutta hänen tekstinsä ovat muutenkin täynnä perusteettomia väitteitä erilaisten ihmisryhmien käsityksistä.

Toukka kirjoitti...

Tiedemies, en löydä IM:ltä tuollaista kommenttia. Eli joko kyse on tekstistä jota en ole nähnyt, tai sitten ironian tajuni on nukahtanut sitä lukiessani. IM:n alkuperäinen tekstihän, johon Jukka linkitti, ei väitä mitään "rasisti saivat nenilleen" asenteen suuntaista.

Jukka Aakula kirjoitti...

Toukka,

Ruukinmatruuna kirjoitti siis näin:

Uutinen on paha takaisku rasisteille, joiden mukaan afrikkalaiset ovat lähempänä Homo neandertalensista kuin europidit.

Tämän hokeman tarkoituksena on osoittaa että Ruukinmatruuna on poliittisesti korrekti ja hyvä ihminen. Väite on sinällään täysin tyhjä tai sen voi kokea kritiikkinä Rasistin Ideaa vastaan.

Rasistin Idea on samanlainen otus kuin Platonin Valtion Idea.

Noottikriisi kirjoitti...

Minä käsitin tuon sarkasmiksi.
En nyt kovin onnistuneena tuota vitsiä(?) pidä mutta minusta siinä ensin tahallaan johdatellaan lukijaa väärään suuntaan:
"Uutinen on paha takaisku rasisteille, joiden mukaan afrikkalaiset ovat lähempänä Homo neandertalensista kuin europidit."

Sitten käännetään asetelma:
" Todettakoon kuitenkin vielä, että Homo neandertalensiksen lihasmassa oli suurempi ja aivojen tilavuus suurempi kuin Homo sapiensin."

Eli kun lukija hetken luuli "rasistien" saaneen nenilleen, osoittautuukin että kävi päinvastoin.

Jukka Aakula kirjoitti...

Nootikriisi,

Voi tietysti olla että olet oikeassa.

Toisaalta kun ottaa huomioon muun teeskentelyn tästä aiheesta Ruukinmatruunan blogissa niin hiukan epäilen sarkasmi.

Tarkoitan nyt vaikka sitä, miten Ruukinmatruuna puhuu aina "populaatioklustereista" joka on popuplaatiotutkija Cavalli-Sforzan termi rodulle.

http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2008/03/rotu-vai-klusteri.html

Saadakseen tutkimusmäärärahoja Cavalli-Sforza on päätynyt käyttämään tätä termiä ja poliittisesti korrektisti hän muistaa kaikissa kirjoissaan mainita että rodun käsite on tyhjä.

Sinänsä Cavalli-Sforza on aikamme suurimpia euroopppalaisia tutkijoita.

Toukka kirjoitti...

"Rotu" on sanana niin pilaantunut, että voi olla perusteltua käyttää toista termiä, jolla on sama merkityssisältö. En kävisi kiivailemaan sellaisten sanojen kuin "rotu" ja "neekeri" puolesta, vaikka ne ovatkin minusta aivan käyttökelpoisia.

Mutta kieltämättä hiukan tökkii, kun selkeästi hullua pitäisi nimittää mielenterveyskuntoutujaksi. Toisaalta, jos itselläni puhkeaisi vaikkapa skitsofrenia, toivoisin varmaan muitten nimittävän minua jollain hienotunteisemmalla sanalla kuin hullu - vaikka hetkittäin kokisin sellainen olevani.

Jukka Aakula kirjoitti...

Ymmärrän se, että joku ei halua käytettävän vaikkapa sanaa, neekeri, hullu tai rotu.

Mutta se onkin hiukan eri asia kuin alkaa väittää että neekereitä ole olemassakaan erillisenä rotuna mutta jotain afroja tms. toki on olemassa erillisenä populaatioklusterina.