Joku näemmä mättää suomalaisten naisten(kin) elämässä pahasti.Alkoholismi lisääntyy voimakkaasti. Naiset syyllistyvät väkivaltaan parisuhteessa jopa miestä useammin. Teinitytöt taas huorittelevat, alistavat ja lyövät toisiaan HS:ssä referoidun tutkimuksen mukaan.
Oireyhtymä muiistuttaa vapaan kasvatuksen - eli sallivan ja välinpitämättömän kasvatuksen - oireyhtymää. Vapaus (ilman vastuuta) synnyttää pahuutta. Mutta oireyhtymä ei tässä tapauksessa koske lapsia, vaan aikuiset naisetkin oirehtivat pahasti.
Mies on luovuttanut olemasta perheen pää ja naisesta on tullut hyvin autonominen ja samalla kuitenkin myös itsekäs. Naisille on annettu kaikki vapaus, mutta suomalaisella naiselle ei mene kuitenkaan hyvin.
Somalityttö-porukka, joka istuu ystäviensä kanssa Ala-Malmin Subilla, näyttää onnellisemmalta kuin suomalainen tyttöporukka. Joku on mennyt pieleen ja pahasti.
Itse konservatiivina uskon tietysti, että Suomessa ennen vallinneen laimeahkon patriarkaatin tuhoutuminen on ainakin osasyy tähän. Suomalainen terve ja rakastava mies, jolla on tytär, ei ikinä toivo että tyttärestä tulisi tavallinen suomalainen teinityttö ja tavallinen suomalainen nainen. Että hän degeneroituisi iloisesta lapsesta suorituskeskeiseksi naiseksi, jonka parsiuhde mättää ja jolla on alkoholiongelma ja joka lyö lapsiaan ja miestään. Tai että tytär teininä huorittelisi ja hakkaisi ystäviään. Miehen on otettava aktiivisempi ja patriarkkaalisempi ote yhteiskunnassa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Eiköhän se ongelma ala ratkeamaan siitä, että opetellaan ottamaan vastuuta.
Eli kasvetaan prinsessasta kuningattareksi.
Prinsessasta kuningattareksi voi olla ok ratkaisu kunhan ei ryhdy tyranniksi. Tai Jumalasta Seuraavaksi narsistiksi.
Prinsessamaisuus on tietynlaista narsismia joka yleensä menee ohi kun tyttö kasvaa. Pitäisi mennä. Mutta naisten lehdet toitottavat narsistista asennetta.
Toisaalta vastuuta pitää ottaa myös miehen, eikä inistä että hänen oikeutensa vanhemmuuteen pitää turvata. On syytä keskustella siitä millaista miehen vastuunotto perheestä ja yhteiskunnasta on. Maailma ei ole pysähtynyt ja edistys merkitsee myös menneisyydestä oppimista. Mikä oli hyvää vanhassa ?
Jukka, siinäpä se. Meillä oli kotona paljon vapauksia, mutta vastapainoksi meillä oli myös tiukka kuri ja paljon vastuuta.
Vapaus on hyvä asia, kunhan aina myös muistetaan sen kääntöpuoli eli vastuu.
Lähetä kommentti