torstaina, tammikuuta 11, 2007

Kulttuurien välinen taistelu

Jussi Niemelä kirjoitti Skeptikko-lehdessä mm. näin:

Varsinkaan islamin ja länsimaisen kulttuurin törmäystä ennustanutta Huntingtonia ei tulisi kuitata kevyesti. Jyllands-Postenissa julkaistuista Muhammad-pilakuvista alkanut muslimimellakointi osoitti, että kulttuurien välinen kuilu on kiistatta olemassa.

Myös Hesarin päätoimittaja Janne Virkkunen on todennut että muslimit ovat aloittaneet ristiretken lännen sananavapautta vastaan.

Olisi hienoa, jos keskustelu Suomessa pääsisi sen perusväitteen, että kulttuurien välinen taistelu on jo käynnissä, hyväksymisen jälkeen seuraavalle asteelle: analyysiin siitä

1. millainen taistelu on kyseessä,
2. mitä vaihtehtoisia seuraamuksia taistelusta on,
3. mitä vaihtoehtoisia reagointitapoja lännellä on ja
4. mitä seurauksia islamin voitosta olisi.

Pelkkää kuivaa analyysiä siis tarvittaisiin. Vaikka monikultturismin innokkaimmat kannattajat haluavatkin välttää keskustelua viimeiseen asti, heidän pitäisi nyt ryhdistäytyä. Lännessä ja Venäjällä voi olla aktivoitumassa jopa Genocidewatchin kansanmurhan edellytykset - väestön jakaantuminen kahteen selkeästi erilliseen ryhmään.

Lue Genocidewatchin kansanmurhan kahdeksan astetta.

1. CLASSIFICATION: All cultures have categories to distinguish people into “us and them” by ethnicity, race, religion, or nationality: German and Jew, Hutu and Tutsi. Bipolar societies that lack mixed categories, such as Rwanda and Burundi, are the most likely to have genocide.

Ei kommentteja: