sunnuntaina, tammikuuta 26, 2014

Microsoftin romahdus jatkuu: Windows Phone, koulut

Lehdistö raportoi viime viikolla, että Windows Phonen eli käytännössä Lumian, markkinaosuuden kasvu on pysähtynyt ja kääntynyt jonkinmoiseen laskuun. Uusi Suomi kysyi, onko Microsoft ostanut Nokialta kuraa. Markkinaosuuden notkahdus on dramaattista, koska markkinaosuus on ennestäänkin alhainen ja markkinat odottivat nousua tilanteessa, missä Microsoft oli pannut koko voimansa Lumian taakse.

Microsoftin tulos on edelleen hyvä - Windows myy tosin vuosi vuodelta vähemmän. Microsoft on nyt kovaa vauhtia menettämässä koulut. Microsoftin markkinaosuus USA:n kouluissa putosi 48%:sta 28%:iin 2012-vuodesta 2013Q3:een. Tulevat työntekijät ja päätöksen tekijät eivät pian kouluissa Microsoftin Officea ja Windowsia näe.

Windowsin asema pelimaailmassa on toki vielä kova ja yritysten pilvipalveluissa voimakkaasti kasvava. Microsoft saattaa onnistua muuttamaan itsensä PC-softa-firmasta johonkin toiseen rooliin samalla lailla kuin Nokia näyttäisi onnistuneen muuttamaan itsensä puhelin-firmasta verkkoinfran valmistajaksi. Romahdus on viisauden alku.


Ei kommentteja: