sunnuntaina, marraskuuta 22, 2020

Varmuus on kansantauti

Varmuus näyttäisi olevan uusi kansantauti. Mutta ei pelkästään kansan vaan osin myös yliopistotutkimuksen.

Jokainen tajuaa kuulemma, että USA:n vaaleissa on tapahtunut merkittäviä huijauksia. Tosiasia kuitenkin on, että Trumpin lähipiirin nostamat oikeusjutut kariutuvat yksi toisensa jälkeen

Se, että afrikkalaiset ja lähiitämaalaiset (tai Britanniassa pakistanilaiset ja intialaiset) maahanmuuttajat kuolevat kanta-asukkaita paljon useammin koronaan johtuu muka rakenteellisesta rasismista. Paitsi, että mitään todisteita asiasta ei ole. HS kertoi:

"Britanniassa kansanterveyslaitos esitti, että rakenteellinen rasismi voi olla taustalla. Hallituksen nimittämä neuvonantaja Raghib Ali totesi kuitenkin lokakuussa [vasemmistolaiselle] brittilehti The Independentille, ettei rakenteellisesta rasismista ole uskottavia todisteita. ”Ei varmasti ole todisteita – – että mustia ja eteläaasialaisia hoidetaan eri tavalla, kun he joutuvat sairaalaan”, Ali totesi. Tasa-arvokysymyksiä pohtivan ajatushautomo Runnymede Trustin johtaja Halima Begun oli eri mieltä. ”Tiedämme, että rasismi rajoittaa ihmisten pääsyä [terveys]palvelujen äärelle”, hän sanoi Reutersille."

Homoseksuaalit ovat yli 40% yliedustettuina yliopistokoulutettujen keskuudessa, mutta yli 30% aliedustettuina luonnontieteellis-teknisellä alalla. (Samalla tavalla naisetkin ovat yliedustettuina yliopistokoulutettujen keskuudessa ja aliedustettuina STEM-aloilla.) Jopa yliopistollisessa turkimuksessa esitetään ilman todisteita, että asia johtuu STEM-alojen heteropatriarkaatista, vaikka STEM-aloilla on osoitettu olevan selvästi vähemmän ainakin seksuaalista häirintää naisia kohtaan. Joten ne ovat todennäköisesti muutenkin ihmistä kunnioittavampia työpaikkoja kuin vaikkapa elokuva-ala.

Sen sijaan on todisteita, että mitä vapaampi maa on, sitä enemmän naiset valitsevat perinteisiä naisten aloja ja miehet perinteisiä miesten aloja. Homoseksuaaleilla on joidenkin tutkimusten mukaan aivot, jotka muistuttavat enemmän vastakkaisen sukupuolen aivoja. On olettettavaa että miespuolisten homoseksuaalien valinnat seuraavat samaa logiikkaa: mitä vapaampi yhteiskunta, sitä enemmän homoseksuaalit valitsevat "perinteisiä" homoseksuaalien ammatteja.

Varmuus ei ole mikään vahvuus. Etsiminen ja uteliaisuus on.

Ei kommentteja: