lauantaina, tammikuuta 11, 2020

Väestönlaatu on ykköskysymys: Maahanmuuton jarruttamisesta maahanmuuton laadun takaamiseen

HS:n ja Economistin yhteislehti Maailma 2020 kirjoittaa Suomen syntyvyyden romahduksesta. Mielenkiintoisin on Väestöliiton tutkimusjohtajan Anna Rotkirchin analyysi siitä, miksi Suomi on Pohjoismaissa omaa luokkaansa syntyvyyden laskun osalta.
Oma analyysini asiasta on, että väestön kasvu ei enää nouse millään poliittisilla keinoilla mihinkään. Suomalaisista nuorista aikuisista ei ole enää luomaan kansakuntaa uudelleen sukupolvien ketjussa.

Maahanmuuton jarruttamisesta on hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi siirryttävä maahanmuuton laadun turvaamiseen. On mietittävä miten Suomi houkuttelisi kiinalaisia ja intialaisia asiantuntijoita tänne työhön. Monet kehitysmaiden perheelliset ihmiset arvostavat Suomen turvallisuutta ja hyvinvointiyhteiskuntaa.

On "vain" huolehdittava siitä että maahanmuutto tänne ei tule arabimaista - puhumattakaan Afrikasta. Suomen on seurattava Kanadan mallia.


2 kommenttia:

Tuhka kirjoitti...

Tuhkan täytyy laittaa tähän pieni huomio. Jos haluat joistain maista asukkaita, hae huipulta, korkean älykkyysosamäärän maista. Yhden arvion mukaan 80% älykkyydestä on geneettistä joten toivotaan että tulee paljon korkean älykkyyden väkeä. Muuten tulee ongelmia...
https://new-iq-test.com/iq-by-country/

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä asiasta.