maanantaina, heinäkuuta 03, 2017

Venäjä tunnustaa osallisuutensa Ukrainan taisteluihin

Suomessakin monet ovat epäilleet Venäjän osallisuutta Ukrainan taisteluun. Ainakin monet tälle blogille kommentoineet ihmiset. 
Monien vilpittömienkään (=ei salaaliittoteorioihin taipuvaisten) on vaikea uskoa, että Venäjä on 100-prosenttinen valehtelija. On ajateltu maltillisesti, että kun Venäjä kieltää osallisuutensa, ainakin heitä pitää kuunnella kuin ketä tahansa.
Nyt ei liene epäselvyyttä. Ei niin että herkkäuskoiset ja salaliitoteorioihin taipuvaiset tästä mitään oppisivat.
"- Olen lukenut ja kuullut paljon kritiikkiä koskien päätöstämme liittyä taisteluun Donetskissa ja Syyriassa, Lavrov lausui.
Hän heitti ilmoille haasteenomaisen vastakysymyksen ja pohti, olisiko Venäjän tullut katsoa hiljaa vierestä, kun Ukrainassa syrjittiin venäjän kieltä ja haluttiin heittää venäläiset ulos Krimin niemimaalta.
- Mutta sillä ei ole nyt väliä. Jos emme olisi tehneet kuten teimme, olisimme pettäneet sivilisaatiomme, jonka esi-isämme rakensivat vuosisatojen kuluessa ja levittivät laajoille alueille, Lavrov sanoi."


Salaliittoteoreetikko esittää seuraavaksi, että tietysti Venäjä osallistui Ukrainan taisteluihin mutta syy oli se, että Nato sekaantui ensin Ukrainan sisäisiin asiohin. Totuudet muuttuvat kuin Orwellin kirjassa 1984. Lukekaa nyt hyvät ihmiset se.

Todellisuudessa USA (ja Venäjä) on taannut Ukrainan suvereniteetin silloin, kun Ukraina luopui ydinaseistaan. USA:n ja Naton olisi pitänyt sekaantua paljon enemmän Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan kuin se on tehnyt turvatakseen Ukrainan vapaus. Todellisuudessa Ukrainan "kapinalliset" ovat Venäjän masinoima joukko.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Garri Kasparovin kirja "Talvi lähestyy - Vladimir Putin ja vapaan maailman viholliset" on varsin valaiseva opus siitä, millaista peliä naapurissa harrastetaan, lisäksi se sisältää teräviä huomioita siitä, miten länsi on ollut melkoisen heikko kaikessa kanssakäymisessään Putinin kanssa.

Lienetkin ehkä jo lukenut - jos et, suosittelen lämpimästi kyseistä teosta.

Jukka Aakula kirjoitti...

En ole vielä lukenut. Kiitos kommentista.