torstaina, kesäkuuta 01, 2017

Miksi en äänestä teitä, herra presidentti

Kirjoitin Niinistön seinälle:

"Kaksissa vaaleissa olen teitä äänestänyt ja tukenut. Seuraavissa en kyllä taida teitä äänestää.

Mitään ulkopoliittiisia asioita ette avaa. Ette avaa sitä miksi Suomen kannattaa pysyä teidän mielestänne liittoutumattoma. Annatte vaan esimerkiksi ymmärtää että Naton kannattajat ovat ääri-ihmisiä - teette sen ilman mitään perusteluja. Puhutte neljän pilarin politiikasta johon tuskin itsekään uskotte.

Kansanedustaja Elina Lepomäki totesikin HS:n mukaan:

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kuvaillut Suomen turvallisuusasemaa kokonaisuudeksi, joka seisoo neljän pilarin varassa, joita ovat oma uskottava puolustuskyky, läntiset kumppanuudet, hyvä yhteistoiminta Venäjän kanssa sekä YK ja muut kansainväliset yhteisöt. 

- Se (neljän pilarin politiikka) ei ole riittävää, meillä ei pitäisi olla varaa jäädä konfliktin hetkellä yksin, Suomen Nato-jäsenyyttä kannattava Lepomäki haastaa. Jos Suomi pitää muodollisesta liittoutumattomuudesta kiinni ja jos esimerkiksi Baltian alueella syttyy konflikti, niin Suomi on Lepomäen mukaan käytännössä saman tien sodassa. - On selvää, että sodan hetkellä, kun joudumme hakemaan liittoutumia, neuvotteluasemamme on heikompi kuin rauhan aikana." 

Voihan Elinakin tietysti väärässä olla niin kuin kuka tahansa. Ja häntä on mielipiteistään haukuttukin. Mutta asiallista argumentaatiota vaan ei kuule. Liittyykö todellinen liittoutumattomuuden vastustus jotenkin Putinin uhkailuun? Onko luvannut tulla rajan yli vai katkaista kaasun jos menemme Natoon?"

Suomalaisten on vaikea tehdä päätöstä, ketä äänestää, kun tietoa ei ole. Koska presidentti Niinistö panttaa tietoa. Sen sijaan Niinistöä jumaloiville "tolkun ihmisille" päätös on helppo. Poikkeuslain ajan henki on vahva Niinistön kampanjasivulla:


Ei kommentteja: