maanantaina, tammikuuta 02, 2017

Tutkimus: Lesbot rumempia kuin heterot

Amerikan sosiologi-seuran julkaiseman tutkimuksen mukaan alemman seksuaalisen vetovoiman omaavat naiset ovat useamin lesboja kuin korkeamman seksuaalisen vetovoiman omaavat.

Miehillä vastaavaa ilmiötä ei esiinny.

Tutkimustulos on looginen. Jo aiemmin tiedettiin nimittäin, että naisten seksuaalisuus on fleksiibelimpää kuin miesten. Naiset vaihtavat seksikumppaninsa sukupuolta elämänsäaikana kolme kertaa todennäköisemmin kuin miehet.

Kerroin aiemmin:

Miesten seksuaalisuutta luonnehtii myös bimodaalisuus eli ääripäiden korostuminen. Useimmat aikuiset miehet ovat joko selvästi homoja tai selvästi heteroita. Seksuaalisen orientaation "jäykkyys" kulkee suvuissa: homomiesten suvuissa on enemmän toisia homoja mutta myös enemmän selkeästi heteroseksuaalisia miehiä. Naisten seksuaalinen orientaatio muistuttaa jatkumoa, jossa heteroiden jälkeen on toiseksi eniten biseksuaaleja ja vähiten lesboja.

Naisella, jolla on vaikeuksia löytää itselleen laadukas mies, on usein toinen mahdollisuus. Ottaa pariksi nainen. Miehellä vastaavaa mahdollisuutta ei ole, koska mies on yleensä selkeästi joko homo tai hetero. Miesten homoseksuaalisuus eroa lesboudesta myös siinä, että homoseksuaalisuus on paljon vahvemmin periytyvää kuin lesbous.

in men, genetic effects explained .34–.39 of the variance [of sexual orientation], the shared environment .00, and the individual-specific environment .61–.66 of the variance. Corresponding estimates among women were .18–.19 for genetic factors, .16–.17 for shared environmental, and .64–.66 for unique environmental factors. Although wide confidence intervals suggest cautious interpretation, the results are consistent with moderate, primarily genetic, familial effects, and moderate to large effects of the nonshared environment (social and biological) on same-sex sexual behavior.

3 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Tunnen useita lesboja ja lesbopariskuntia. Monet lesboista ovat erityisen sööttejä minun silmälleni, mutta moni pariskunnan toinen osapuoli tuntuu olevan tässä mielessä erilainen. Minulla on se käsitys, että lesbosuhteessa toinen hyvin usein vie, ja toinen on vietävänä. Olisiko tässä jaottelussa jotain validia tuon tutkimuksen kannalta?

DuPont kirjoitti...

Silmämääräisesti katsoen lesbot ovat toki vähemmän kauniita kuin heteronaiset, mutta johtuuhan tuo osin homokulttuuristakin. Machoileva rekkalesbo on yksi yleinen malli, vaikka lipsticklesbojakin on. Alakulttuuri toki muokkaa kauneusnäkemyksiä. Puolimiehinen lyhyttukkainen lesbo on aika yleinen hahmo noissa piireissä.

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen samaa mieltä että se naisellisempi osapuoli on usein aika herttainen sekä fyysisesti että henkisesti. Toinen osapuoli taas aika mustasukkainen? Silmämäräinen havainto tosin. Asuin mm. lesboravintoan naapurissa pari vuotta. Sitä mustasukkaisuuden määrää!