lauantaina, marraskuuta 14, 2015

Eurooppalaisen monikultturismin romahdus

Viime yönä ilmeisesti ISIS:in terroristit ovat hyökänneet lukuisiin kohteisiin Pariisissa ja murhanneet ilmeisesti yli 150 ihmistä. Eurooppalainen monikultturismin muoto, jossa Lähi-Idästä ja Maghrebista (Pohjois-Afrikasta) otetaan Eurooppaan pakolaisia tai työperäistä maahanmuuttoa on tullut tiensä päähän.

Tämä mielipide ei edellytä mitään kansallismielistä ideologiaa tai agendaa, silkka talonpoikaisjärki riittää. Arabimaiden yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisu onnistuu, jos onnistuu, paikan päällä. Ongelmia ei pidä globalisoida päästämällä Eurooppaan, USA:han ja Australiaan ongelmamaiden väestöä paitsi ehkä selkeästi sorrettuja erityisryhmiä kuten kristittyjä ja yazideja.

Kirjoitin 2009, että Raja on upea instituutio ja lainasin ekologi Garret Hardinia:

"The moral is surely obvious: never globalize a problem if it can possibly be solved locally. It may be chic but it is not wise to tack the adjective global onto the names of problems that are merely widespread -- for example, "global hunger," "global poverty," and the global population problem."

We will make no progress with population problems, which are a root cause of both hunger and poverty, until we deglobalize them. Populations, like potholes, are produced locally, and, unlike atmospheric pollution, remain local unless some people are so unwise as to globalize them by permitting population excesses to migrate into the better-endowed countries. Marx's formula, "to each according to his needs" is a recipe for national suicide.


On selvää, että joitain ongelmia kuten ilmastonmuutosta ei voi ratkaista ilman globaalia toimintaa. Jotta todelliset globaalit ongelmat saadaan ratkaistua, globaalien ongelmien määrä on minimoitava. Globaali väestöräjähdys voidaan ratkaista jakamalla se kansalllisiin väestöräjähdyksiin. Globaali terrorismi voidaan ainakin osin ratkaista jakamalla se kansallisiin terrorismiongelmiin."

Muurin rakentamista Euroopan ympärille on pidetty taantumuksellisena. Olisiko kuitenkin niin, että esimerkiksi keskiaikaisessa kaupungissa hyvin varustettu muuri edusti yhteisöllisyyttä ja sivistystä siinä missä köyhäinhoito, laki ja järjestys ja hyvin hoidetut kadut. Geneven kaupunkivaltiossa Kalvinin aikaan yhteisöllisyys oli niin voimakasta, että jokaisen rikkaankin oli osallistuttava sairaaloissa sairaiden hoitoon.

Euroopan ympärille on rakennettava muuri Venäjää ja ISIS:iä vastaan. Euroopan kansojen pitää löytää toisensa Venäjän, Lähi-Idän ja Maghrebin vihamielisiä voimia vastaan. Barbaareja emme ole, olkaamme siis eurooppalaisia.

1 kommentti:

Vasarahammer kirjoitti...

"keskiaikaisessa kaupungissa hyvin varustettu muuri edusti yhteisöllisyyttä ja sivistystä siinä missä köyhäinhoito, laki ja järjestys ja hyvin hoidetut kadut."

Kyllä se sitäkin edusti. Muureilla oli kuitenkin selvä käytännön tarkoitus eli selviytyä barbaarien hyökkäyksestä.

Italiassa matkatessani huomasin, miten monet kaupungit ja kylät sijaitsevat jyrkkärinteisen vuoren huipulla. Välimeren alueella barbaarien hyökkäykset olivat tavanomaisia. Välimeren eteläpuolelta tehtiin ryöstöretkiä aina 1800-luvulle saakka.