perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Lakko päättyi

Finnairin tämänkertainen lakko päättyi. Yrityksen maine on kärsinyt varsinkin Aasian markkinoilla. Lakkoja tulee jatkossa lisää. Henki yrityksessä on huono ja työnantajat ja työntekijät eivät kykene puhaltamaan yhteen hiileen.

Aika näyttää miten Finnairin käy. Kykeneekö se uudistumaan vai ei. Ei ole montaa kauniimpaa asiaakuin se, miten yritys, missä ihmiset eivät osaa sopia asioista, tuhoutuu. Elinkelvoton yritys antaa tilaa elinkelpoisille.

Yrityksen huonot sisäiset rakenteet puretaan yrityksen häviämisen myötä.

Mutta kriisi on aina myös mahdollisuus.

2 kommenttia:

Aakke kirjoitti...

Lentoemännät eivät kestäneet, kun "on asuntolaina, autolaina ja 2 lasta".

Vasarahammer kirjoitti...

Minä taas olen Aakken kanssa eri mieltä. Lentoemännät olisivat kestäneet, koska he eivät välttämättä ole perheen pääasiallisia elättäjiä. Voin tietysti olla väärässä.

Kolikon toinen puoli on se, että lentoemännät eivät sairaanhoitajien tavoin välitä lakkoilla, koska perheen elatusvastuu on toisella.

Ehkä Finnair ajatteli kuten Metsäteollisuus taannoin, eli on parempi katsoa vastustajan kortit kerralla kuin antaa periksi. Metsäteollisuus onnistui, mutta Finnairin kannalta tulevaisuus on vielä avoin. Toisin kuin metsäteollisuudella, Finnairilla on vastassa useita vahvoja ammattiliittoja. Metsäteollisuuden tarvitsi vain kesyttää Paperiliitto.