keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Obama kehuu Indonesiaa

Presidentti Obama kehuu Indonesiaa diversiteetin tukemisesta:

US President Barack Obama has held up Indonesia as an example of how a developing nation can embrace democracy and diversity.

Indonesia on siis sama maa joka miehitti Itä-Timoria ja murhasi siellä satoja tuhansia ihmisiä. Indonesia on sama maa joka terrorisoi edelleen Länsi-Papuan ja Molukkien kansaa.

USA on vastuussa Länsi-Papuan tapahtumista monella muullakin tapaa kuin tukemalla nykyistä Indonesian hallitusta. Kylmän sodan aikana USA pakotti Hollannin peruuttamaan jo valmiiksi sovittu Länsi-Papuan itsenäistyminen jotta Indonesia ei menisi Neuvostoliiton leiriin.

Indonesia ja USA tekivät Muenchenin sopimuksen kaltaisen sopimuksen Länsi Papuasta, mitä on seurannut laajat väestönsiirrot Javalta Länsi Papualle ja jatkuva alkuperäisasukkaiden terrorisointi.

Survival International on vaatinut Obamaa lopettamaan Indonesian aseistamisen:

Survival is asking President Obama, who is due to visit Indonesia next week, to suspend US military assistance to Jakarta until its forces stop killing and torturing the people of West Papua. Obama’s visit comes shortly after the emergence of shocking video footage showing Indonesian soldiers torturing two villagers in the West Papuan highlands. The Indonesian government has admitted that the torturers were its soldiers.">Survival International vaati Obamaa lopettamaan Indonesian hallituksen aseistamisen ennen kuin Indonesia lopettaa Länsi-Papuan alkuperäisväestön terrorisoimisen.

Minusta Obaman toinen vierailukohde - Intia - on paljon parempi esimerkki demokratiasta ja diversiteetistä kuin Indonesia.

4 kommenttia:

Aakke kirjoitti...

USA lienee haluaa liittolaisia Kaakkois-Aasiasta Kiinan kasvavaa vaikutusvaltaa vastaan.

Ja kuten aina ennenkin, silloin on käännetty katse pois joistain ikävistä asioista.

Jukka Aakula kirjoitti...

Uskottavuus alkaa tosin minusta jo kärsiä tässä tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Indonesiassa on toisaalta suhteellisen rauhallista eri uskontokuntien välillä. Kristityt ja muslimit elävät enimmäkseen sulassa sovussa. Indonesiassa vallitsee myös uskomattoman suuri kielellinen ja etninen monimuotoisuus. Kulttuureja löytyy monenlaisia ja monentasoisia, osa paikallisista ihmisistä elää vielä kaskitaloudessa "systeemin" ulkopuolella. Indonesian hallitus ei myöskään ole hirveän "totalitaristinen" heimokansoja kohtaan, vaikka näiden "maaoikeuksia" joskus loukataankin.

Kylätasolla modernisaatio saa usein aikaan sen, että ahkerimmat yksilöt lähtevät kaupunkeihin leveämmän leivän perään, ja traditionaalisiin kyliin jää leppoisampaan elämänmenoon tyytyviä ihmisiä. Kylien elämänmeno muuttuu entistä leppoisammaksi innovatiivisempien yksilöiden lähdettyä. Jos kaupunkeihin muuttavat ihmiset jäisivät lopullisesti sille tielleen (eivät jää), niin pikkuhiljaa "kansanluonne" varmaan pysyvästi polarisoituisi modernien kaupunkien ja traditionaalisten kylien välillä

Jukka Aakula kirjoitti...

Kiitos, Sammalkieli, kommentistasi.

Indonesia olisi todella mielenkiintoinen maa ymmärtää syvällisemmin. Länsi Papualta raportoidaan jatkuvasti alkuperäisväestön kidutuksista ja jopa kylien polttamisista. Mutta olet oikeassa että ilman syvällisempää aiheeseen tutustumista on vaikea mennä sanomaan mikä on Indonesian kokonaiskuva.