maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Heinäluoma pelkää ahkeria maahanmuuttajia

Heinäluoma on siis erityisesti huolestunut siitä, että maahanmuuttajat vievät suomalaisten työpaikat. Heinäluoma siis pelkää erityisesti työhaluisia ja yritteliäitä maahanmuuttajia, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia työnmyynti-kartelleille. Perussuomalaisten vasemmistopopulistit kuten Seppo Huhta taputtavat käsiään.

Tänään oli HS:ssä kuvaava esimerkki. Kauhajoien alueen kunnat ja yrittäjät joutuvat palkkaamaan vietnamilaisia koska suomalaiset eivät viitsi tulla töihin, mutta byrokratia vaikeuttaa vietnamilaisten työnhakua. Luulisi Heinäluoman ja Huhdan olevan tyytyväisiä.

Eikö suomalainen byrokratia pitäisi optimoida niin että vietnamilainen tai puolalainen duunari pääsee suhteellisen helposti maahan, mutta ongelmaryhmiin kuuluva pakolainen mahdollisimman huonosti. Minusta pitäisi.

Tiedän, että tällaista tavoitetta poliittisesti korrektit ihmiset eivät uskalla sanoa ääneen, mutta minulle riittää että poliitikot edes jollain tiedostamattomalla tasolla ymmärtäisivät tämän ja toimisivat sen mukaan. Pakolaiskiintiöt voitaisiin säilyttää mutta pakolaisia otettaisiin lähinnä Burman tyyppisistä maista.

Väestönlaatu on kaikkien yhteinen asia !

Ps. Osa HS:n jutusta "Vietnamilaisten nuiva kohtelu sapettaa Kauhajoella" alla. Juttu kuvaa sitä miten suomalaisilla viranomaisilla on pallo hukassa. Perusasiat eivät mene ns. kaaliin ("Vietnamilaisille työluvat kuntoon heti !" ja "Ongelmaryhmien maahan pääsy pitää estää !"). Seisotaan tumput suorina kun ei osata ratkaista asioita. Tanskalaiset viranomaiset kyllä keksisivät keinot.

Kauhajoen kaupunki ja alueen yrittäjät päättivät värvätä vietnamilaisia, koska Suomesta ei löytynyt työvoimaa.

"Laitoin lehti-ilmoituksen, jolla hain ruiskumaalareita. Lupasin myös järjestää koulutuksen. Yhtään hakijaa ei tullut. Myöhemmin sain yhden suomalaisen, mutta hän ei viihtynyt työssä", sanoo toimitusjohtaja Mikko Rotola-Pukkila. Hän on tyytyväinen vietnamilaisiin.

Rantakokon toive vietnamilaisten perheiden tuomisesta Suomeen on kilpistymässä ulkomaalaislain tiukkaan toimeentulovaatimukseen. Sen mukaan Dungin kuukausiansio ei ole tarpeeksi suuri, jotta hän voisi elättää vaimon ja lapsensa Suomessa.

Dungin vaimo Le Thi Cham ja lapsi Nguyen Le Huong Ctiang ovat jo Kauhajoella, mutta turistiviisumilla. Maahanmuuttovirasto ei myöntänyt heille oleskelulupaa. Myös Hai Dang haluaisi vaimon ja lapsen muuttavan Suomeen, koska erillään asuminen on raskasta.

"Tulorajat on asetettu yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Ensimmäisestä oleskeluluvasta päättää maahanmuuttovirasto ja jatkoluvan myöntää poliisi", kertoo ylitarkastaja Jarmo Tiukkanen maahanmuuttovirastosta.

Tiukkasen mukaan voisi olla eduksi, jos puoliso saisi edes osapäivätyötä Suomesta.

Rotola-Pukkila pelkää, että tiukat säädökset karkottavat ahkerat työntekijät Suomesta.

"Turistiviisumi pitää uusia kotimaassa. Se on työlästä ja kallista. Jos samoja ansionormeja sovellettaisiin suomalaisiin, moni kauhajokelainen ei pystyisi elättämään perhettään. Dungin kuukausiansio on korkeampi kuin esimerkiksi kirjastoapulaisen tai koulunkäyntiavustajan", Rotola-Pukkila ihmettelee.

"Säädöksissä pitäisi ottaa huomioon paikkakuntakohtaiset erot. Kauhajoella vuokra-asunnot ovat huokeita. Vietnamilaisilla säästyy rahaa, sillä he ovat tottuneet elämään vaatimattomasti ja he liikkuvat polkupyörällä", Rotola-Pukkila lisää.

Kauhajokelainen metallialan yritys Formia joutui lomauttamaan kymmenen vietnamilaistyöntekijäänsä.

"Samalla vietnamilaisilta peruttiin työperäinen oleskelulupa ja he olisivat joutuneet poistumaan maasta. Onneksi Seinäjoen poliisi oli joustava ja myönsi heille opiskelijan oleskeluluvan, vaikka he eivät opiskele ammattiin johtavaa tutkintoa vaan suomen kieltä", kertoo Formian työnjohtaja Kari Anttila.

"Jos ulkomaalaislaki olisi tuntenut lomautusmahdollisuuden, olisimme voineet työllistää heitä osan aikaa asennuskeikalla Ukrainassa. Opiskelijan statuksella saa tehdä työtä vain 25 tuntia viikossa."

Silti osa vietnamilaisista on jo joutunut lähtemään. Myös pokaaliyritys Kauhacompissa työharjoittelussa oleva Thanh Nguyen joutuu palaamaan Vietnamiin elokuussa.

"Työtä tekemään tulleiden vietnamilaisten nuiva kohtelu sapettaa. Saman aikaan valtiovalta hyysää pakolaisia, jotka on maahanmuuttoviraston kanavien kautta tuotu Suomeen", Anttila sanoo.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Niin että kaikki muut pelkäävät loisivia maahanmuuttajia ja demarit pelkää ahkeria maahanmuuttajia.


No mutta niiden vaaliohjelmaan onkin kirjattu heikoista huolehtiminen. Joka erillissektorilla XD

Jukka Aakula kirjoitti...

Eräs kommetoija kirjoitti näin:

Niin että kaikki muut pelkäävät loisivia maahanmuuttajia ja demarit pelkää ahkeria maahanmuuttajia.

No mutta niiden vaaliohjelmaan onkin kirjattu heikoista huolehtiminen. Joka erillissektorilla XD


Kun yritin hyväksyä kommentin tuli virheilmoitus. En ole nyt varma pitikö tämä julkaista vai oliko tarkoitus poistaa kommentti.

Itse väitteeseen sanoisin, että kullakin on tietysti omanlaisensa arvomaailma.

En kuitenkaan usko että demarien ja Halosen Suomesta maailman sosiaalitoimisto -mallin toimivuuteen.

Se on äärimmäisen idealistinen mutta täysin epärealistinen.

Nimetön kirjoitti...

Blogitin bugittaa.

Demarit ovat käsittämättömiä. Tämän näköistä on politiikka ilman arvopohjaa.

Jukka Aakula kirjoitti...

Bloggeri ei näemmä juuri nyt pelaa.

Utumies on lisännyt kommentin tekstiisi "Heinäluoma pelkää ahkeria maahanmuuttajia":

Blogitin bugittaa.

Demarit ovat käsittämättömiä. Tämän näköistä on politiikka ilman arvopohjaa.

Nimetön kirjoitti...

En ole tänne ennen kommentoinut. Ei se ole ongelma jos ulkomaalainen tekee työtä ja maksaa veroja sekä noudattaa maan lakeja ja tapoja. Tuo on hyötyajattelun mukaista.

Se on ongelma jos ulkomaalainen ei tee työtä eikä maksa veroja ja jos ei noudata maan lakeja eikä tapoja. Tämä ei ole hyötyajattelun mukaista.

Jukka Aakula kirjoitti...

Kommenttien hyväksyntä alkoi taas toimia.

Markku kirjoitti...

Mitä vikaa on ruiskumaalarin hommissa, jos noudatetaan asianmukaista työsuojelua?