torstaina, syyskuuta 14, 2006

Naisten kaipuu takaisin patriarkaattiin

Englantilaisen Warwickin yliopiston taloustieteen professori Andrew Oswald on tehnyt vuosikymmeniä tutkimuksia onnellisuudesta. Oswald on havainnut erityisesti valkoihoisten naisten onnellisuuden laskeneen voimakkaasti. Mustien naisten ja miesten onnellisuus on noussut selvästi, valkoisten miesten onnellisuus on hieman laskenut. Tutkimus on tehty Yhdysvalloissa.

Kadulla kävellessä on Helsingissäkin vaikea olla havaitsematta miten suuri osa naisista on ns. naama nurinpäin. Agressiivinen ja päättäväinen ilme kasvoilla, reppu selässä, tupakka suussa, naisellisuus hukassa. Selvää on että heikosti menee kaikesta tekovahvuudesta huolimatta.

Suomalaiset naiset ovat yhä useammin alkoholisoituneita ja lasten huostaanotot lisääntyvät. Avioerot lisääntyvät myös. Vaikka naiset avioeron sattuessa sosiaalivirkailijoiden tuella yleensä onnistuvat saamaan lasten huoltajuuden käytännössä itselleen, yksihuoltajan elämä on raskasta ja yksinäistä. Suomalaisten miesten halu sitoutua avioliittoon ja varsinkin lapsiin laskee koska yhteiskunta on tehnyt miehistä toisen luokan vanhempia: Avioeron sattuessa on lähinnä naisen hyvästä tahdosta kiinni saako isä tavata lapsiaan vai ei.

Miesten heikosta halusta sitoutua perheeseen kärsii lopputulemassa eniten juuri naiset. Nykynaisten tilanne alkaa muistuttaa naisten asemaa Rooman valtakunnassa. Ratkaisukin saattaa lopputulemassa olla sama - luopuminen feminismistä ja näennäisestä tasa-arvosta ja vahvuudesta sekä paluu perinteisempään, yhteisöllisempään, patriarkaattisempaan ja turvallisempaan elämäntapaan.

Mutta mistä yhteisöllisyys ja turvallisuus löytyy nykynaiselle ? Kun naiset ovat ensin pitkälti itse rikkoneet välinsä perinteisiin arvoihin ja instituutioihin, heidän on nyt omasta mielestään etsittävä turvaa jostakin muualta. Paluu vanhaan kristilliseen naiskuvaan on naisille vaikeaa. Löytyykö turvallisuus ja yhteisöllisyys siis ehkä islamista ? Onko naisten laaja tuki monikultturismille - 70% Norjan äärivasemmiston kannattajista on naisia - juuri sitä: kaipuusta takaisin patriarkaattiin. Samaa paluuta patriarkaattiin on suomalaisten naisten ihastus naispappeutta vastustavaan ortodoksisuuteen.

Lukekaapa Fjordmanin loistava artikkeli Bruessel Journalista.

3 kommenttia:

Seppo Nevala Supon päällikkö & ex-Stasi-Sorsa kirjoitti...

Mikä estää pitämästä useampia naisia?

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessähän on nämä tasa-arvon nurjemmat puolet. Kun saa "vapautta", valtaa ja rahaa, niin itse asiassa vastuu ja stressi lisääntyy. Tasa-arvon kautta nainen vapautui keittiöstä, mutta sitoutti itsensä perheen lisäksi moneen muuhun sidosryhmään (mm. harrastukset, työpaikka, opiskelu, politiikka). Tasa-arvoinen nainen ei ole miestä parempi feministien väitteistä huolimatta. Eikä huonompi. Tasa-arvon lisääntyessä näemme lisää naisjohtajia, -kirjailijoita ja -tutkijoita, mutta myös naisrikollisia, -juoppoja ja naisten itsemurhat lisääntyvät. Asiaa ei helpota yhtään sekään, että naista vaaditaan töihin ja vaikuttamaan tai sitten kotiin lapsia hoitamaan. Vaatijoina on niin miehet kuin naisetkin.. suuntaan ja toiseen.

Uskoisin, että tässä nimenomaisessa tapauksessa muslimien suhteen kyseessä on lähinnä vasemmiston tehokas suvaitsevaisuusaivopesu. Kansainvälisyys malliin "kaikki maailman työläiset yhtykää" on wanha kommunistinen ja vasemmistolainen pyrkimys. Kansainvälisyyden jatkeena on sitten suvaitsevaisuus ja sen lisänä rauha ja tasa-arvo sukupuolesta ja uskonnollisesta katsantokannasta riippumatta. Suvaitsevaisuus, rauha, sekä tasa-arvo on kauniita aatteita ja naiset seuraavat helposti kauniita aatteita oli kyse sitten poliittisesta tai uskonnollisesta aatteesta. Harmi, että näiden aatteiden suojassa olevat muslimit eivät jaa näitä aatteita. Asiaa ei helpota yhtään se, että vasemmiston tiedotus sulkee silmät ja korvat kokonaan siltä, millaisia islamistit oikeasti ovat. Kaikki rauhasta, tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta poikkeava on rasismia ja rasismi on pahaa ja vastustettavaa.

Minulla ei ole mitään tasa-arvoista LÄNSIMAISTA yhteiskuntaa vastaan. Länsimaiseen yhteiskuntaan ei kuitenkaan islamismi sovi. Se edustaa täysin eri arvoja.

Jukka Aakula kirjoitti...

Kiitos hyvästä tekstistä anonymous. Olemme ehkä pikkuisen eri linjoilla siinä että minä kuvittelen naisilla todella olevan kaipuun patriarkaattiin. Mutta vasemmiston propagandasta olen samaa mieltä. Naisia en vedetty tässä raskaasti höplästä kun he luulevat että monikultturismi parantaa (mustavalkoisesti) maailmaa ja lintukoto-aate huonontaa.