keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Yritysjohto ja ahdistus

Moni on ihmetellyt miksi telealalla - esimerkiksi NSN:ssä - yhä on johtotehtävissä miehiä, jolla on monien vuosien takaa optioiden ansiosta niin paljon rahaa, että heillä on sataprosenttinen taloudellinen turva. Ei sellaisilla ihmisillä ole käsittääkseni minkäänlaista hinkua eteenpäin. Ei kunnianhimoa. Eikä ainakaan riskinottokykyä.

Raha aiheuttaa ihmisessä lisäksi sen, että hän luulee olevansa älykäs ja parempi kuin muut, koska hän on saanut jostain rahaa. Lottovoittajatkin alkavat kuvitella olevansa ei vain muita onnekkaampia vaan myös muita fiksumpia. Sitten nämä ihmiset vielä istuvat työpaikan ruokapöydässä keskenään keskustelemassa salkuistaan. Harrastavat sosiaalista verkottumista muitten fiksujen kanssa.

Teleala, joka on valtavassa murroksessa tarvitsee aivan toisenlaisia johtajia. Innovatiivisempia. Spontaanimpia. Ja erityisesti ahdistuneempia - ihmisiä jotka eivät ole tyytyväisiä itseensä elleivät saa todella jotain aikaiseksi.

Toisaalta - kyllähän rikkaatkin voivat olla innovatiivisia ja itsekriittisiä ja ahdistuneita. Esimerkiksi aidosti uskova yritysjohtaja, joka tietää ettei Jumalansa edessä ole tuhkaa arvokkaampi, ei ehkä yhtä helposti syyllisty ylpeyden ja itsetyytyväisyyden syntiin. Mene tiedä.

Ei kommentteja: