torstaina, syyskuuta 15, 2011

Tanskan vaalit

Jos Tanskassa vasemmisto voittaa vaalit, maahanmuuttopolitiikka ei Demarien puheenjohtajan mukaan juurikaan muutu.

Miksipä muuttuisikaan. Ei heikkolaatuinen maahanmuutto ole hyvinvointivaltiota ajavienkaan pitkän tähtäimen etu. Päinvastoin.

6 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Tanskassa porvarillista Venstreä edustava pääministeri Lars Lökker Rasmussen yritti poistaa ennenaikaisen eläkkeen (efterlön).

Tähän kestämättömään etuuteen ei kukaan häntä ennen ole uskaltanut koskea. Efterlön otettiin käyttöön 70-luvulla, kun haluttiin tukea nuorten pääsyä työmarkkinoille.

Tämä etuus jäi sitten "saavutetuksi" ja sen poistamisesta pitää maksaa poliittinen hinta vaalitappiona.

Jukka kirjoitti...

En toivo vasemmiston voittoa.

Mutta olen toiveikas sen suhteen, että, jos Tanskan vasemmisto pitää kiinni maahanmuuton järkiperäistämisen tavoitteista, niin tanskalaisesta maahanmuuttopolitiikasta voi tulla tanskalaisille yhteinen ylpeyden aihe sen sijaan että se olisi joku riidan aihe.

Vasarahammer kirjoitti...

Vielä vähän noista vaaleista.

Vaikka vasemmisto saavuttikin enemmistön, se joutuu kokoamaan vähemmistöhallituksen ja nojautumaan jonkun pikkupuolueen tukeen.

Hallitukselle tuo pikkupuolue voi hyvinkin olla Tanskan kansanpuolue. Näin siksi, että se ei todennäköisesti halua vaa'ankieleksi äärivasemmistolaista "Yhtenäisyyslistaa" (Enhedslisten).

Monet povaavat hallituksesta lyhytikäistä.

Jukka kirjoitti...

Kansanpuolueen yhteistyö demarien kanssa olisi herkullinen tilanne. Tanskassa poliittinen korrektius ei taida olla esteenä.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä Tanskan demarit ovat nuivempia kuin Suomen demarit, puhumattakaan Ruotsin demareista. Hyvässä lykyssä demarit suostuvat siihen että kansanpuolue olisi hallituksen tukipuolue, ns. lojaali oppositio joka äänestää hallituksen puolesta sillä ehdolla että ulkomaalaispolitiikkaa ei löysennetä.

Perinteinen työväki on aina ollut nuivempaa kuin akateeminen vasemmistoeliitti joten demarit voivat perustella tiukemman ulkomaalaispolitiikan vaikka noin.

Vasarahammer kirjoitti...

Tanskan vaalien huonoin uutinen oli äärivasemmiston (Enhedslisten) menestys. Kansanpuolueen vajaa parin prosentin tappio toivottavasti johtaa itsetutkiskeluun ja uudistuksiin. Mikään katastrofi se ei missään nimessä ollut.

Niille, jotka ihmettelevät, miksi DF ei ole Perussuomalaisten kokoinen puolue, voi kertoa, että Tanskassa demokratia toimii. Valtapuolueet omaksuvat "populistipuolueen" ajatukset itselleen, mikä estää "populistien" kannatuksen kasvun.