sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2009

Raiskaaja on uhri ?

Tämänpäiväinen Time kertoo että 25% eteläafrikkalaisista miehistä on raiskannut naisen. Koulutettu ja hyväpalkkainen mies raiskaa todennäköisemmin kuin köyhä ja kouluttamaton.

Raiskaamista Time selittää tietysti yhteiskunnallisilla syillä. Siis sillä että eteläafrikkalaiset miehet työskentelevät usein kaukana kotoa ja perheensä luota. Valkoisen vallan aikanahan mustat asuivat erillisissä "kotimaissa", joista miehet lähtivät siirtotyöläisiksi kaupunkeihin voimatta ottaa perhettään mukaan.

Selitys kuullostaa ensi kuulemalta järkevältä, mutta toisaalta raiskaukset ovat varsin yleisiä myös Afrikan maaseudulla ja useimpien afrikkalaisten maiden suurkaupungeissa. Kyseessä lienee osaselitys. Toinen osaselitys on Vanhasen, Lynnin ja Rushtonin kuvaama "Afrikka-faktori".

Time menee niinkin pitkälle, että esittää miehet uhreiksi. "Haavoittuneet miehet haavoittavat naisia ja lapsia." Ilmeisesti erityisen haavoittuneita ovat koulutetut ja korkean statuksen omaavat.

Eteläafrikkalainen mies ei itse näe itseään uhriksi. Hän ei näe käyttäytymisessään itse mitään ongelmaa - päinvastoin. Raiskaus on tapa saada seksiä. Mitä enemmän eteläafrikkalainen mies saa seksiä, sitä tyytväisempi hän on elämäänsä ja sitä enemmän muut miehet häntä arvostavat.

2 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Tämä liittyy epäsuorasti aiheeseen, suositeltavaa luettavaa.

John Young; Seksi, avioliitto ja valta:

http://www.wvwnews.net/story.php?id=7361

http://www.wvwnews.net/story.php?id=7360

http://www.wvwnews.net/story.php?id=7359

http://www.wvwnews.net/story.php?id=7358

Valkea kirjoitti...

Lisää hivenen sivuavaa aihetta.

Seksuaalinen utopia ja valta:

http://www.theoccidentalquarterly.com/archives/vol6no2/DevlinTOQV6N2.pdf