keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Pasi Laakso, suomalainen työläinen

Vasmmistoliiton aktiivi Pasi Laakso perusteli eroamistaan Vasemmmistoliitosta mm. näin:

Paljon etsitään tällä hetkellä syitä siihen miksi Vasemmistoliiton kannatus romahti eurooppavaaleissa ja on muutenkin jatkuvasti laskussa. Nyt tarvitsisi löytää tuo mustalaatikko joka sisältää syyt romahdukseen. Itse olen tällä viikolla eronnut puolueesta ja kerron tässä omat epäilykseni siitä mitä tuo mustalaatikko kertoo jos se puolueessa löydetään.

...

2.Maahanmuuttopolitiikka. Suomalainen perusihminen on ennen isänmaallinen kuin globaalisti solidaarinen. Puoluehan ajaa aikamoista rajat auki politiikkaa ja maksaa siitä hinnan. Moni suomalainen työläinen kokee työperäisen ja muunkin maahanmuuton isona uhkana itselleen ja toimeentulolleen varsinkin vallitsevassa työllisyystilanteessa. Mitä enemmän maahanmuuttajia koskevat lieveilmiöt lisääntyvät sitä varmemmin monelta jää äänestämättä Vasemmistoliittoa. Kotikuntaani ollaan syksyllä avaamassa vastaanottokeskusta ja vastustus tuohon on suurta myös vasemmalla. Mitä enemmän ihmisiä syytetään rasisteiksi kun keskustelevat maahanmuuttopolitiikasta ja heidät yritetään vaientaa sitä varmemmin vasemmisto laskee.

...

4.Esko Seppänen. Meillä oli oma Soini mutta sitä ei osattu/tahdottu käyttää vaan mieluummin vastustettiin kuin tuettiin. Mies joka puhui kansalle kansan kielellä ja jolla oli kannatusta mielipiteiden ja tekemänsä politiikan takia. Mutta ei kelvannut edes Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi vaikka oli ilman muuta puolueen suosituin kansan keskuudessa. Jos Seppästä olisi kohdeltu hänen ansaitsemallaan tavalla uskon, että Vasemmistoliitolla olisi meppi jatkossakin ja tällä hetkellä kannatus noin 10%

5.Puolueen ilmoittelusta ja esiintulosta saa helposti sen kuvan, että kyseessä on naisasialiike joka ajaa ensisijaisesti naisten ja miesten tasa-arvoa. Tuohon aiheeseen on omat järjestöt ei sitä tarvitse minkään puolueen noin suuresti esillä pitää. Suomessa kuitenkin on varmasti tuo tasa-arvo parhaimmasta päästä koko maailmassa. Minunkin mielestäni naisen ja miehen pitää olla tasa-arvoisia mutta minun mielestäni ne ovatkin. Ehkä sitten liikun vain ympyröissä jossa tuota ongelmaa ei ole. Sama palkka sukupuolesta riippumatta, työpaikka parhaalle hakijalle ja raiskaajilta munat pois, mutta ei mitään kiintiöitä koska silloin ei välttämättä paras tule valituksi ja ne vain ärsyttävät ihmisiä.


Tekstistä huomaa muutenkin että rivivasemmistoliittolaisen ja perussuomalaisen ajattelu on monella tapaa sukua keskenään.

Jako sosialistiseen vasemmistoon ja populistiseen oikeistoon on aina ollut hiukan epäselvä. Vastustaja puhuu tietysti äärivasemmistosta ja äärioikeistosta - ja leimaa nämä molemmat täysin irrationaalisiksi ja jopa totalitäärisiksi voimiksi eikä varmasti kokonaan ilman syytä. Mutta voisi puhua myös kansallismielisestä tai yhteisöllisestä oikeistosta ja vasemmistosta. Kansankokonaisuuden asia yhdistää sekä kansallista vasemmistoa että kansallista oikeistoa.

Historiallisesti Suomessa on lähinnä 20-luvulla ja 30-luvulla ollut yhteistyötä mm. AKS:n piirissä kansallismielisen vasemmiston, kansallismielisen oikeiston ja keskustan välillä. Näitä ihmisiä, joita elähdytti ajatus Suomesta, jossa jako punaisiin ja valkoisiin oli kuopattu, olivat mm. sosialisti Yrjö Ruutu, AKS:n puheenjohtaja Elmo Kaila ja maalaisliittolainen presidentti Kyösti Kallio. Ja tietysti SDP:n Väinö Tanner. Sodan aikainen ja jälkeinen asevelihenki edusti myös samaa kansallisen eheytyksen linjaa.

3 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Maassa olisi suurta tilausta puolueelle joka olisi isänmaallisen, normaalit perhearvot omaavan työläisen puolue.

Nimenomaan näin. Tuollainen puolue itse asiassa räjäyttäisi pankin, jos kapitalistinen termi sallitaan.

Valkea kirjoitti...

Suomalaisia on silputtu keinotekoisiin osiin täysin turhaan ... ja täysin haitallisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmispolulaation halujen mukaista politiikkaa harjoittava vastaa ihmisten vaatimuksiin ja arvomaailmaan. Ei päin vastoin.
Populisti on demokraatti.