maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Norja - osa 2

Kukaan ei voine rehellisyyden nimessä kieltää, että keskustelu islamin uhasta on voinut joidenkin ihmisten päässä herättää ajatuksen, että "monikultturisti-petturit pitää tappaa". Toisaalta kuka voi kiistää sitä, että islamin uhasta pitää voida puhua.

Marc Sageman, a former C.I.A. officer and a consultant on terrorism, said it would be unfair to attribute Mr. Breivik’s violence to the writers who helped shape his world view. But at the same time, he said the counterjihad writers do argue that the fundamentalist Salafi branch of Islam “is the infrastructure from which Al Qaeda emerged. Well, they and their writings are the infrastructure from which Breivik emerged.”

“This rhetoric,” he added, “is not cost-free.”


Katso myös norjalaisen toimittajan analyysi samasta aiheesta.

Olen itse esittänyt kritiikkiä islamilaista maahanmuuttoa kohtaan harjoittamatta islamin demonisointia. Käsitykseni islamilaisesta kulttuurista perustuvat mm. antropologi Salzmannin kirjoituksiin. (Katso myös tämä):

Islam on Salzmannin mukaan uskonto, joka pyrkii ei vain puheissa vaan myös käytännössä alistamaan koko maailman islamin vallan alle. Jihad on uskovan velvollisuus ja vain kunniaton ihminen alistuu vääräuskoisen valtaan. Muslimin minimivelvollisuus on taistella vääräuskoista hallitsijaa vastaan ainakin siinä maassa jossa hän itse asuu.

Ei kommentteja: