perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Vaaliminen

Suomi on taas onnistunut hyvin Pisa-testeissä. Pisa-testit mittaavat koulutuksen tuloksia, mutta PISA-testien tulokset korreloivat vahvasti myös äo:n kanssa.

Osmo Soininvaara mm. toteaa:

Pisa-tutkimus mittaa jokseenkin samaa kuin nuo älykkyystutkimukset...

Yksilön korkea äo edistää oppimista voimakkaasti.

Maailmanpankin jo aiemmin referoidun raportin mukaan PISA-testin tulokset ennustavat erittäin hyvin talouskasvua: jos PISA-tulos nousee yhden keskihajonnan verran, BKT:n vuosikasvu nousee 2 %-yksikköä.

Suomalaista koululaitosta on vaalittava. Koska PISA-tulokset eivät synny vain koulussa, vaan myös yhteiskunnassa, suomalaista elämäntapaa on yleisesti vaalittava. Suomalaisen yhteiskunnan huonot puolet on kuitenkin samalla nöyrästi tunnustettava - se on osa suomalaisuuden vaalimista.

Mitä vaaliminen merkitsee ? Se on monisyinen kysymys ja kysymykseen vastaaminen vaatii mm. tutkimusta ja avointa keskustelua.

Tiedämme jo ainakin sen että alhainen äo lisää rikollisuutta, alentaa koulutustuloksia ja heikentää talouskasvua. Vaaliminen merkitsee siis dysgeenisen maahanmuuton torjumista.

Tiedämme myös sen, että yhteiskunnan vahva diversiteetti heikentää kansalaisten keskinäistä luottamusta, mikä taas osaltaan heikentää kansalaisten välistä yhteistyötä. Maahanmuuttoa maista, joissa valitsee joko hyvin erilainen kulttuuri kuin Suomessa tai joissa vallitsee ns. epäluottamuksen kulttuuri, on rajoitettava - ei välttämättä kokonaan torjuttava.

Yhteisöllisiä asioita kuten perhettä, avioliittoa, yhdistystoimintaa, naapuriyhteistyötä ja omistusasumista on vaalittava.

Suomalaisen elämäntavan vaaliminen ei aina ole siistiä sisätyötä. Ei se ollut sitä talvisodassa, eikä se ole sitä Mikko Ellilän tapauksessa. Sen sijaan että suomalaisen elämänmuodon vaalija saisi työstään kiitosta, hän saattaa saada syytteen oikeudessa.

Vaalimisen vastustajat - destruktorit - sen sijaan saavat jos eivät nyt sentään kunnioitusta niin ainakin hyvää palkkaa "työstään". Destruktorien vaatimus, että Suomen on matkittava muita Euroopan maita esimerkiksi maahanmuuton suhteen, tulee erityisen outoon valoon. Miksi Suomen olisi esimerkiksi matkittava Ruotsia - maata joka jäi hyvin pitkälle jälkeen Suomea PISA-testeissä ? Maata, jossa kouluja poltetaan.

On luontevaa ottaa oppia muilta voittajilta - ei häviäjiltä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa jo vaikuttamaan melkoisen riistokapitalistin jutuilta.
Keksi välillä jotain uuttakin.

Jukka Aakula kirjoitti...

No ei minusta. Talous ei ole ainoa tärkeä asia. Mutta se on tärkeä, moni asia nivoutuu tässä yhteen: talous, koulutus, rikollisuuden ehkäisy, luottamus, yhteisöllisyys, rotu, maahanmuutto, kulttuurierot, ...

Tiedän että tämä äo:sta puhuminen kuullostaa fasistiselta. Mutta sille asialle nyt vaan ei voi mitään, että se kuullostaa.

Lopulta vaaliminen on puutarhanhoitoa ja terveydenhoitoa. Kansankokonaisuuden terveydenhoitoa. Se on rakkauden akti eikä mitään fasismia.

Mutta tiedostan ongelman. Tarvitaan avointa keskusteluilmapiiriä. Riskihän on aina se, että ne jotka ovat voiton päällä alkavat öykkätöidä: 30-luvulla öykkäröivät lapualaiset, 70-luvulla taistolaiset, nyt monikultturistit.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän kansallismielisten ongelma maahanmuuttajia kohtaa on nähdäkseni se, että he ovat maahanmuuttajia. Siinä tapauksessa ongelmaa on nykymaailmassa aika vaikeaa ratkaista, koska maahanmuuton kieltäminen johtaisi niin suuriin taloudellisiin menetyksiin, että meillä Suomessa ei enää olisi länsimaalaiseen kulttuurin mukaiseen elämään oikeastaan mitään mahdollisuuksia. Kaikki eristyneet maat ovat taantuneet erittäin nopeasti ( Kuba, Pohjois-Korea jne.)
Kuten olet varmasti huomannut, taloudelliset sidoksemme eivät enää keskity juurikaan Suomen rajojen sisäpuolelle, vaan toiminta-alue on laajentunut jokaiseen maapallon kolkkaan missä vain kauppaa länsimaalaisista tuotteista voidaan käydä. Lisäksi Suomi pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan koko maapallon asioihin niin, että myöskin tulevaisuudessa täällä olisi hyvä elää. Niin meidän kuin myös muidenkin. Tuskimpa voisimme jäädä laajoista kansainvälisistä konflikteista sinuun, vaikka sitä itse haluaisimmekin. Tämä kyllä edellyttää olemista mukana kansainvälisissä sopimuksissa. Enkä usko, että jos toimisimme täydellisen itsekkäästi 5 milj. asukkaan kansaa kovin pitkään katsottaisiin hyvällä.
Minä en usko, että Suomen kulttuurilla olisi mitään todellisia uhkia edessään. Suurin uhka lienee oman kansan rappio, ja siitä seuraava välinpitämöttämyys omia tapoja kohtaan. Se, että jos joku toinen kulttuuri harjoittaa omaa kulttuuriaan meidän kulttuurin sisällä, ei vielä tarkoita sitä, että se olisi uhka. Jos pelkona on heidän huonojen ominaisuuksia tarttuminen valtaväestöön, on se jonkintasoista vainoharhaisuutta. Tuskimpa suomalaisten tekee mieli alkaa myöskin silpomaan tyttölastensa sukuelimiä. Jokaisessa kulttuurissa on huonoja ja hyviä puolia. Toiselta puuttuu toinen ja toiselta toinen. Täydellisyyden vaatiminen toiselta ihmiseltä on aika absurdia! Varsinkaan jos ei sitä itse ole

Jukka Aakula kirjoitti...

En ole vaatimassa rajojen sulkemista maahanmuutolta.

Haluan vain, että maahanmuuttopolitiikka on Suomen edun mukaista eikä pelkästään firmojen lyhyen tähtäimen (kvarttaalitalous !) tavoitteitten mukaista.

Yritykset haluavat siivoojiksi yms. halpaa työvoimaa - vaikka sitten mustasta Afrikasta. Sosiaaliset ongelmat kaatuvat tulevien sukupolvien maksettaviksi.

Sinulla on muuten typerä tapa joka mailissa sanoa jotain tyyliin "te kansallismieliset" ikään kuin kaikki jotka vastustavat maahanmuuton äärimuotoja olisivat identtisiä ihmisiä:

Ellilä on libertaari eikä minkään kansallismielisen järjestön tai ryhmän jäsen - minä ole perinteinen konservatiivi.

Anonyymi kirjoitti...

No Jukka, jos kaikki alhaisen äö -omaavat tekevät sitä ja tätä, niin eikö myös kaikki kansallismieliset tee tätä ja tuota?
Niinhän se menee?

Valkea kirjoitti...

"Siinä tapauksessa ongelmaa on nykymaailmassa aika vaikeaa ratkaista, koska maahanmuuton kieltäminen johtaisi niin suuriin taloudellisiin menetyksiin, että meillä Suomessa ei enää olisi länsimaalaiseen kulttuurin mukaiseen elämään oikeastaan mitään mahdollisuuksia."

Esim. Japani tulee oikein hyvin taloudellisesti ja teknologisesti toimeen ilman maahanmuuttoa. Se vähäinen maahanmuutto, jota Japaniin on mennyt, on aiheuttanut lähinnä ongelmia, myös ne ryhmät kuten korealaiset, jotka ovat etnisesti erittäin lähellä japanilaisia, puhumattakaan muista. Maahanmuutto ei ole mikään eristyneisyyden mittari. Normaali maa, johon ei tule yhtään maahanmuuttoa on yhteydessä ulkomaailmaan television, internetin, turismin, tiede- ja kulttuurivaihdon sekä -projektien, ulkomaankomennusten ja muun ulkomailla työskentelyn, viihteen, kirjojen ja lehtien, radion, tavaroiden ja palveluiden kaupan, muodin ja virtausten jne. avulla. Mainitsemallasi Pohjois-Korealla ei ole mitään tekemistä normaalin maan kanssa, riippumatta sen maahanmuuton määrästä.

Tähänkin typerään väitteeseen olen muuten vastannut lukuisia kertoja.