Pentti Linkola kirjoitti kirjassa Epätoivon isänmaa (1977):
"Valistunut irvistelevä liberalismi on tehnyt todellisen hirmuteon riisuessaan kirkolta arvovallan ja erityisesti siihen sisältyvän yksilön turvajärjestelmän, selvien normien ankaruuden. Pappi, joka ammensi edellytyksensä sielunhoitoon tuhansien vuosien perinteistä, ihmiskunnan suurimpien viisaiden hiomista menetelmistä ja rituaalien kauneudesta, on nyt hämmentynyt, käsiään levittelevä marionetti ilman seurakuntalaisia. Kuka pähkähullu voi kuvitella, että nykyajan sosiaalihuollon rikkiviisas tai parhaimmillaankin heiveröisen avuton maisteri voi antaa saman lohdun häviäjälle? "
Onhan tuossa varmasti totta toinen puoli. Herää vaan kysymys, mitä vanhakantainen pappi olisi sanonut Linkolan muista ajatuksista. Olisiko vanhakantainen pappi saanut estettyä Linkolaa vajoamasta yhä syvemmälle epätoivon syntiin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
"Olisiko vanhakantainen pappi saanut estettyä Linkolaa vajoamasta yhä syvemmälle epätoivon syntiin."
Hyvä kysymys. Vanhakantainen pappihan olisi todennäköisesti joutunut tuomitsemaan aika jylisevästi Linkolan koko ajattelun.
Nykypappihan toteaisi ajatusten olevan mielenkiintoisia ja Kirkon aina avoin keskustelulle :)
" Nykypappihan toteaisi ajatusten olevan mielenkiintoisia ja Kirkon aina avoin keskustelulle :) "
Jep.
------
Kun on kriittinen esimerkiksi maahanmuutolle ja huolestunut ilmastokysymyksestä, välillä syyllistyy ns. negatiivisuuden ja epätoivon syntiin itsekin.
Silloin vain pitäisi muistaa että negatiivisuus, kyynisyys ja epätoivo tekevät ihmisestä Taru Sormusten Herran Klonkun.
Välillä tietysti pitää/saa suuttua, vihata ja olla negatiivinen.
Jukka, jos TSH:n hahmoja pitäisi miettiä, niin negatiivisuus, kyynisyys ja epätoivo eivät suinkaan tee Klonkkua.
Ne tekevät Denethorin.
Minas Tirithin viimeisellä käskynhaltijalla olivat juuri nuo piirteet.
Linkolan ja minun ajatukset menevät ristiin jo heti kättelyssä. Oikeistokonservatiivina perustan arvomaailmani perinteisiin kristillisiin käsityksiin, jolloin minun on pakko tuomita Linkolan ja Elonkehä-järjestön käsitykset, joiden mukaan biosfääri on ihmiskunnan yläpuolella.
Koska erimielisyys tässä suhteessa on perustavaa laatua, en voi pitää Linkolan ajatuksia missään suhteessa järkevinä tai moraalisesti oikeina. Jotkut silti pitävät Linkolaa älykkönä tai vähintään "älyllisesti rehellisenä". Minulle hän ei ole kumpaakaan vaan pelkkä höyrähtänyt ekofasisti.
Lainauksen lähteestä huolimatta hyvin sanottu kuitenkin...
Lähetä kommentti