tiistaina, kesäkuuta 12, 2012

Korkeimman oikeuden "mielipide"

Halla-aho piti siis Korkeimman oikeuden päätöstä "muutaman ihmisen henkilökohtaisena tulkintana". Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojasen mukaan "kyseessä on korkeimman oikeuden lainvoimainen ratkaisu, jossa on sovellettu lakia yksittäisessä oikeusjutussa. Se ei ole mikään parin ihmisen hatusta vedetty mielipide."

Taivun Hala-ahon kannalle siksi ja vain siksi, että uskonrauhan rikkomisen osalta islamia on ilmeisesti kohdeltu nyt eri tavalla kuin muita uskontoja - tai pikemmin uskontokuntia - kohdellaan. Oikeuslaitoksella tuntuisi olevan poliittinen agenda tukea monikultturismia. Oikeuslaitokseen on siksi syytä suhtautua kuin mihin tahansa tahoon, jolla on ideologinen agenda, mutta tahoon jolla on monopoli käyttää väkivaltaa ko. agendansa ajamiseen.

Mitä kiihotukseen kansanryhmää kohtaan tulee kysymys on hankalampi. On tulkintakysymys, rikkoiko Halla-aho tältä osin lakia. Ja on poliittinen kysymys, saako sananvapautta rajoittaa missäkin tilanteessa. Maassa on laki, joka rajoittaa sananvapautta tietyissä tilanteissa ja oikeuslaitos toimii sen lain puitteissa. Se, onko laki järkevä, on poliittinen kysymys.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä myös juoksukaljoittelun moraalittomuus on vain joidenkin yksilöiden mieskohtainen mielipide eikä juuri muuta :)

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, kiitos! Kasvavassa määrin rikoslakiin on ujutettu erilaisia moraalikysymyksiä oikeuden ratkottavaksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Vasemmistolainen poliittinen aktivismi on uinut oikeusjärjestelmään ihmisoikeuksien nimissä. Tämä näkyy sekä oikeusoppineiden lausunnoissa että nähdyssä tuomiossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun oikeusjärjestelmän harjoittama segregaatio ei nyt toimi Jussin hyväksi niin sinä et nyt sitten kannatakaan segregaatiota?

Poliittiset ongelmat, joita yrität ratkaista segregaatiolla, johtuvatkin jo olemassa olevasta segregaatiosta. Segregaatiojärjestelmä on Suomessa valmis että täydellinen, eikä se toimi teidän hyväksenne.

Maassa maan tavalla ja Suomessa noudatetaan Suomen lakia ja kovempia rangaistuksia rikollisille ja rikolliset venäläisiin vankiloihin hankkimaan antibiooteille vastustuskykyisiä tuberkuloosikantoja Suomeen.