tiistaina, maaliskuuta 22, 2011

Taloyhtiö 2.0

Yhtiökokouksessa lojalistit valitsivat Mubarakin jatkamaan eikä kapina tällä kertaa realisoitunut edes minään taisteluna. Lojalistien rintama on suht vahva. Lojalistit muodostuvat lähinnä taloyhtiön eläkeläisistä. (Toki osa eläkeläisistä oli kiihkeänkin antilojalisteja - tunsivathan he historiaa muita paremmin.)

Kokouksen lopussa pyydettiin että yhtiökokouksen tiedotus tapahtuisi jatkossa sähköpostitse. Sähköpostiosoitteiden keräämisehdotus aiheutti närkästystä - suoranaista vihaa. (Viitattiin siihen että talossa asui muutama henkilö, joilla ei ole Internetiä.)

Lupasin kerätä sähköpostiosoitteet isännöitsijän puolesta. Saa nähdä saanko niitä, vai kokevatko lojalistit sähköpostiosoitteen antamisen epälojaalina tekona Mubarakia vastaan.

Sähköpostin, Facebookin ja Twitterin käyttö on riski Gaddafeille ja Mubarakeille. Tieto ei kulje hierarkkiaa myöten siististi vaan miten sattuu ihmisten välillä.

Lojalistit ihmettelivät miksi sähköpostia pitäisi ylipäätään käyttää. Olihan taloyhtiön tiedotuksiin jo lisätty kukkien kuvia - luulisi sen riittävän.

4 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

E-mailit, atomit ja geenit ovat osalle kansaa vielä yliluonnollisia ja kavahdettavia asioita.

Jukka Aakula kirjoitti...

Tässäkään ei ollut kuitenkaan kyse siitä etteikö kaikille jotka haluavat tiedotus tehtäisi edelleen vanhalla tavalla. Talossamme asuu yksi reipas sotaveteraanikin ja pari vähemmän reipasta vanhusta joilta ei voi edellyttää sähköposti käyttöä.

Tämä tuli selvästi esiin keskustelussa. Mutta senkin jälkeen puheenjohtaja koki tämän asian hyvin negatiiviseksi.

Aakke / Miltton kirjoitti...

Kun suomalainen pääsee käyttämään valtaa mihin ympäristöön tahansa - olipa se Nokia tai taloyhtiö - niin hän rupeaa HALLITSEMAAN. Siis hallitsemaan kuningasta tai tsaaria muistuttavalla tavalla.

Olen toiminut urallani kahden ulkomaisen esimiehen alaisuudessa - toinen skandinaavi ja toinen aasialainen. Voin rehellisesti sanoa, että he ovat olleet mielestäni parhaita esimiehiä, joita minulla on ollut.

Heidän lähestymistapa on ollut alusta asti enemmän puhutteleva kuin käskevä - mutta silti auktoriteetin omaava. Lisäksi kommunikaatio on ollut selkeämpää, ja he ovat toimineet yleensä enemmän ryhmässä.

Suomalaisen esimiehen alaisuudessa tyyli on LIIAN USEIN käskevä ja yksisuuntainen (=johtajalta alaiselle) - kuten armeijassa. Olen tavannut (siviilissä!!) monia esimiehiä, joille voisi vetää puvuntakin kauluksiin jonkinasteiset arvomerkit, sen verran sotilaallista touhu on ollut. Eräällä ex-työpaikallani insinöörit jopa käyttivät armeijaslangia - palaverin lopuksi kysyttiin "Saitteko?". Ja siihen vastattiin "Sain!". JA TÄMÄ EI OLE VITSI!

Johtopäätöksenä sanoisin, että suomalainen on alamaisena parhaimmillaan ja johtajana huonoimmillaan.

Silloin kun suomalainen toimii johtajana, on hänen asemansa perustuttava johonkin näkyvään auktoriteettiin, sotilasarvo tms. Harva pystyy johtamaan pelkällä persoonallaan. Joskin heitäkin on, ja heitäkin olen tavannut.

---

Sosiaalisen median (=vertaismedia) käyttö on suomalaiselle esimiehelle kauhistus, koska nyt vertaiset saattavat ratkaista tai sopia jonkin asian keskenään ilman häntä.

Se jos mikä on kauhistus suomalaisessa johtajakeskeisessä kulttuurissa.

En siis yhtään ihmettele, että esim. puolet eduskuntavaaliehdokkaista kannattaa nettisensuuria:

TIETOKONE: Puolet vaaliehdokkaista kannattaa nettisensuuria

Jukka Aakula kirjoitti...

Yhdessä linjassa ovat SDP:n, Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten ehdokkaat, joista reilut 60 prosenttia kannattaa sensuuria. Vihreistä reilut 40 prosenttia kannattaa nettisensuuria, Vasemmistoliitosta puolet.

Jännä vaan että keitä nää 60% vihreiden ehdokkaista on jotka ei kannata nettisensuuria ?