maanantaina, tammikuuta 30, 2012

Murdoch-media libertaarien ja öljy-yhtiöiden palveluksessa

Tässä on mielenkiintoinen artikkeli siitä miten Murdoch-media kiihkeästi ajaa ilmaston tuhoajien asiaa. Murdochin firma on kuten tunnetta tulossa Suomenkin media-markkinoille

Lisäys 1.2.2012

Ilmasto-"skeptikkojen" strategia on valita ne mittaustulokset jotka tukevat heidän totuudeksi julistamaansa hypoteesia - ja ohittaa muut. Kuitenkin he vaativat että heitä ei saa rinnastaa kreationisteihin vaan heitä pitää pitää kriittisinä tieteellisen maailmankuvan omaavina ihmisinä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tunnettu kuvio on myös jenkkien TEA-partyliikettä rahoittaneet Kochin veljekset:

http://www.aljazeera.com/programmes/peopleandpower/2011/10/2011102683719370179.html

Ei tässä mitään ihmeellistä ole. Follow the money. Libertarismin idea on nimenomaan supersuurien korporaatioiden valta yli tavallisten ihmisten. Rahalla saa, ja mitä tehokkaammin säätelyä ja lainsäädäntöä minimoidaan sen suurempi valtamaksimi tulee superrikkaille. Kaikki mikä kohdistuu verotuksen vastustamiseen on erittäin tuottoisa sijoitus superrikkaiden rahoittaa.

Ruukinmatruuna on viimeaikaisessa kirjoittelussaan varsin hyvin purkanut sitä miten liberaali yhteiskunta vääjämättä kehittyy rikkaiden plutokratiaksi missä vapaudet lopulta näivettyvät. Juuri raharikkaiden valta poliittisessa lobbaukessa on tärkeä keino tässä kehityksessä. Valkean ajatukset liberaalista vallasta ovat myös mielenkiintoisia tätä aihetta sivuten.

Säälinä tässä on että teapartyliikekin on joskus ollut ruohonjuuritason aktiivien kansanliike ja Ron Paulin kaltaisilla tahoilla varmasti ihan hyvä valtarakenteita minimoiva kansalaisten vapauden hyväksi. Sitä ei vaan tajuta, että jos valtarakenteet minimoidaan kokonaan tyhjiö tulisi täyttymään jostain hyvin ikävästä. Näinhän on kyse myös ateismissa missä 'memeettinen tyhjiö' helposti täyttyy jollain entistä primitiivisemmällä.