sunnuntaina, marraskuuta 20, 2011

Perussuomalaiset ja Halonen

Halosen väite, että ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia on suututtanut monet perussuomalaiset.

Minun terveiseni perussuomalaisille on:

Älkää närkästykö - olkaa ylpeitä !

Jos Halonen, jonka suurimpia perintöjä suomalaiselle yhteiskunnalle on että jokaisessa kadun kulmassa on romanikerjäläinen, moittii teitä, ei teidän pidä siitä hermostua. Päinvastoin. Mikäli ne, joille suomalainen yhteiskunta on vain työkalu omien periaatteidensa toteuttamiseen, ei moittisi teitä, teillä olisi syytä hävetä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten romanikerjäläisten maahantulo liittyy Haloseen?

Jukka kirjoitti...

Hän on yhtenä pääarkkitehtina ollut luomassa ilmapiiriä missä suomalaisten moraalinen velvollisuus on muka ottaa vastaan Afrikan "pakolaisgeneraattorin" yms. tänne viskaamia ihmisiä.

Missä ihmiset joilla on ollut rohkeutta sanoa Jo Riittää on leimattu pahoiksi.

Tiedemies kirjoitti...

En oikein osaa nähdä Halosta noiden juttujen pääarkkitehtinä. Hän ei presidenttiyttään edeltäneellä urallaan profiloitunut juurikaan tällaisilla asioilla. Toki hän oli aikanaan mukana Chilen poliittisten pakolaisten tuomisessa Suomeen, mutta kytköstä johonkin romanikerjäläisiin ei kyllä ole.

Minusta tässä on kaksi ongelmaa: Ensimmäinen on se, että Halonen on ehkä huono presidentti. Toinen on se, että Halosen toiminta presidenttinä ei eroa muusta yleisestä poliittisesta korrektiudesta oikein mitenkään. Päinvastoin, hänen lausuntonsa ovat suunnilleen niin pliisuja ja ympäripyöreitä kuin vain voivat olla. Jopa tämä halosen "väite" (joka on vain jonkun kyselytutkimuksen tuloksen toistelemista!) on täysin mitätön, vailla sisältöä jne.

Ymmärrän niitä, jotka näkevät Halosen negatiivisessa valossa siksi, että hän ilmentää täysin "ajan henkeä", mutta sen arkkitehti hän ei kyllä ole oikein missään merkityksessä.

Jukka kirjoitti...

No ehkä sana arkkitehti on hiukan huono koska se edellyttäisi itsenäistä ajattelua.

Hän on kuitenkin presidentin virassa - ja suomalaiset jostain syystä pitävät presidenttejään erityisessä arvossa - asettunut tietynlaisen ajatuskulun airueeksi.

Olen aina suhtautunut hyvin nihkeästi presidentti-instituutioon. Minusta on äärimmäisesn vastenmielistä, että kun pääministeri, valtiovarainministeri yms. tekevät omasta ideologisesta taustastaan ja ajattelustaan lähtien työtä Suomen eduksi (niin kuin sen itse käsittävät) heitä haukutaan ja mollataan. Nämä vapaamatkustajat - tämäkin joka muuta ei tee kuin narisee ja ajaa tätä älytöntä agendaansa - ovat ainakin kansan enemmistön silmissä surelta osin arvostelun yläpuolella.

Jukka kirjoitti...

Koiviston ja Ahtisaaren agenda oli siinä mielessä toisenlainen kuin Halosen tai Kekkosen että varsinkin edellinen nimenomaan ajoi normaaliparlamentarismia kuin käärmettä pyssyyn. Eli ajoi nimenomaan presidentin valtaoikeuksien vähentämistä.

Tiedemies kirjoitti...

Niin, siis näen Halosen toiminnassa paljon kritisoitavaa, ja kritisoitavaa myös tässä suhteessa, mutta poliittisesti korrektin kulttuurin arkkitehtinä häntä ei oikein voi pitää.

Esimerkiksi Ahtisaari olisi todennäköisesti toiminut paljon voimakkaammin "suvaitsevaisen" eli tämäntyyppisen leimaavan puhetavan edistäjänä, jos olisi ollut toisen kauden Tasavallan presidenttinä.

En myöskään usko, että vaikkapa Sauli Niinistö olisi presidenttinä jättänyt tuomitsematta "rasismin". Omassa kampanjassaan hän ei ole hiiskunut asiasta sanaakaan, ehkä osin siksi että hän on haistanut sen voivan viedä ääniä täysin riippumatta siitä, mitä asiasta sanoo.

En myöskään näe oikein Halosen toiminnan taustalla mitään erityisempää "agendaa". Päinvastoin, hän esiintyy minusta linjattomana poliittisen korrektiuden myötäilijänä. Minusta tämä nähdään "kriittisissä" piireissä jotenkin väärin; se on kyllä jossain määrin negatiivinen ilmiö, mutta toisaalta, Suomalainen kulttuuri on tyypillisesti ollut konformistinen. Siinä "veneenkeikuttajien" tuomitseminen on ollut yleistä kaikkien sellaisten suulla, joilla ei ole suoraa yhteistä intressiä näiden keikuttajien kanssa.

Jukka kirjoitti...

"veneenkeikuttajien" tuomitseminen on ollut yleistä kaikkien sellaisten suulla, joilla ei ole suoraa yhteistä intressiä näiden keikuttajien kanssa.

Tässä olen ilman muuta samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarja Halonen nimitti Ritva Viljasen vastoin alaistensa tahtoa asemaansa. Tähän olisi muutoin tullut eri henkilö. Viljanen on kunnostautunut fanaattisena monikultturoijana ja Suomalaisten halveksujana. Googlella löytänee lisää.