maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Perussuomalaiset ja Halla-aho

Olen tukenut kaksissa vaaleissa Jussi Halla-ahoa omalla nimelläni ja äänelläni ja äänestänyt näin ollen perussuomalaisten listaa. Tällä kertaa Jussi suosittelee tukijoitaan äänestämään perussuomalaisten ehdokasta Sampo Terhoa.

En aio näissä vaaleissa äänestää perussuomalaisia - lainaan perusteiksi Vasarahammeria:

Perussuomalaiset on Timo Soiniin henkilöityneenä puolueena osoittanut olevansa pelkkä paperitiikeri ja Soinin henkilökohtainen populismiprojekti ihan riippumatta siitä, mitä RKP ja Vihreät naiset tekevät tai haluavat. Mikään ei takaa, että Halla-ahon tie perussuomalaisten ehdokkaaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa on yhtään helpompi kuin tie ehdokkaaksi ensi kesän eurovaaleissa.

Aioin kyllä äänestää Halla-ahoa, koska olen pitkälti samoilla linjoilla hänen kanssaan maahanmuutosta. Koska maahanmuuttokriittisyys vesitettiin perussuomalaisissa, eikä perussuomalaisissa ole juurikaan mitään muuta mikä minua puhuttelisi, en näe syytä äänestä heitä. Perussuomalaiset on kuten Vasarahammer totesi populistinen puolue, joka ei niinkään painota vastuunottoa vaan suunsoittoa ja helppoa äänten keruuta.

Vaikka maahanmuuttopolitiikassa olen oppositiossa vakiintuneitten puolueiden linjaa vastaan, arvostan joidenkin vakiintuneiden puolueiden tapaa tehdä työtä Suomen hyväksi suunsoiton sijasta.

Ääneni menee todennäköisesti kokoomukselle tai kristillisdemokraateille, mutta mietintä on kesken.

Ei kommentteja: