maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Perussomalaiset ja maahanmuuttokritiikki - osa 2

Soinin käsitys maahanmuuttokriittisten merkityksestä perussuomalaisissa on (HS:n mukaan) selkeä:

Maahanmuuttopolitiikan kritiikin merkitykseen Soini ei perusta. Hän arvioi sen osuuden gallupkannatuksesta olevan prosentin luokkaa.

Soini ilmaisi siis taas kerran halveksuntansa "propelihatuille" ja mikä ettei tekisi. Maahanmuuttokriittiset tekevät itsestään pellen toimiessaan perussuomalaisissa sen jälkeen kun heitä on nöyryytetty kuin vierasta sikaa.

Ensin Halla-ahoa ei otettu ehdokkaaksi, sitten Soini solvasi puoluettaan kannattavia halla-aholaisia avoimesti ja nyt väitti maahanmuuttokriittisten merkityksen olevan täysin marginaalinen.

Olisiko aika jo ryhdistäytyä ?

19 kommenttia:

IDA kirjoitti...

"Olisiko aika jo ryhdistäytyä ? "

Ei ole. Ainakin itse aion jatkaa samanlaista poliittista pelaamista, kuin tähänkin asti ;)

Jukka kirjoitti...

On tietysti totta että ei mikään muukaan puolue ole hyvä maahanmuuttokriittisyyden kannalta.

Toivoin viimeiseen asti että H-a js Soini olisivat saaneet sovittua. Soinilla ei ollut lopulta kuitenkaan mitään syytä taipua koska hän uskoo pärjäävänsä ilman maahanmuttokriittisiäkin.

Eduskuntavaaleissa alkaa sama peli Soinin taholta kuin mitä EU-vaaleissa.

Soinin ego kasvaa ja öykkärimäisyys lisääntyy. Hän on vakuuttunut että kaikki äänet tulevat nimenomaan hänen linjalleen. Ja niin uskoo myös lehdistö HS etunenässä.

On turha luulo että kukaan haastaisi Soinia.

Mitä hommalaiset tekevät siinä vaiheessa kun H-a ei kelpaa eduskuntavaaleihinkaan. Vikisee niin kuin nytkin ?

IDA kirjoitti...

"Mitä hommalaiset tekevät siinä vaiheessa kun H-a ei kelpaa eduskuntavaaleihinkaan. Vikisee niin kuin nytkin ?"

Tuo oli kyllä hieman liioitellen sanottu. Mitä hommalaisten pitäisi tehdä? Pitääkö keskustelupalstan luoda puolue valmiiksi? Hehän keräsivät ne kannattajakortit ja valitsijayhdistys olisi pystytty perustamaan. Uusi puoluekin todennäköisesti pystytään perustamaan.

Jukka kirjoitti...

"Tuo oli kyllä hieman liioitellen sanottu. Mitä hommalaisten pitäisi tehdä? Pitääkö keskustelupalstan luoda puolue valmiiksi?"

Homman ongelma on se että se on todellakin vain keskustelupalsta ja tuntuu jäävänkin sellaiseksi.

"Hehän keräsivät ne kannattajakortit ja valitsijayhdistys olisi pystytty perustamaan. Uusi puoluekin todennäköisesti pystytään perustamaan."

Uudet puoluekortit varmasti kyettäisiin keräämään mutta kun osa porukasta on jo sitoutunut perussuomalaisiin niin se hiukan hankalaa.

Sinänsä sitoutuminen on kaunis asia, mutta tässä tapauksessa se ei palvele päämäärää.

Anonyymi kirjoitti...

Soini saa liian myönteistä ja runsasta julkisuutta valtamediassa ollakseen aito vaihtoehto nykyiselle politiikalle. Soinia ei yritetä vaientaa, mistä se on osoitus?

Uusi puolue, tai monta uutta puoluetta lienee varteenotettava ajatus. Niin.. ja tarvitaan myös uusia Jusseja. Tämä nykyinen on kyllä ansioitunut, mutta kaikkea taakkaa ei voine hänelle sälyttää.

acc

Jukka kirjoitti...

"Soini saa liian myönteistä ja runsasta julkisuutta valtamediassa ollakseen aito vaihtoehto nykyiselle politiikalle. Soinia ei yritetä vaientaa, mistä se on osoitus?"

Soini on täysin vaaraton valtaapitävien kannalta. Itse asiassa Soinilla on valtaapitävien kannalta tärkeä funktio - toimia tyytymättömien ihmisten tyytymättömyyden "ukkosenjohdattimena".

"Uusi puolue, tai monta uutta puoluetta lienee varteenotettava ajatus."

Näin minäkin luulen,

"Niin.. ja tarvitaan myös uusia Jusseja. Tämä nykyinen on kyllä ansioitunut, mutta kaikkea taakkaa ei voine hänelle sälyttää."

Siinä on tehty virhe että yhden varaan on laskettu aivan liikaa.

Jukka kirjoitti...

Sain sen käsityksen että Halla-aho olisi jonkun HS:n tutkimuksen mukaan voinut saada 3 % äänistä. Se on todella paljon. Sillä olisi ollut suuri mainosarvo.

Noottikriisi kirjoitti...

Samaisen tutkimuksen mukaan Soinin vastaava prosenttiosuus on 18%, joten sikäli puheet maahanmuuttokriittisten osuudesta voivat olla oikean suuntaisia. Soinia moittiessa voisi myös kysyä itseltään, miten esimerkiksi Katainen on kuvannut maahanmuuttokriittisten merkitystä Kokoomukselle...

Ja tämän kommentoin sillä asenteella että näissä vaaleissa äänestän Perussuomalaisia ja seuraavissa vaaleissa silloista nuivinta vaihtoehtoa, voi olla että se on silloinkin PS.

Jukka kirjoitti...

Sanoin jo aiemmin tämän selvästi:

Jos kokoomuksessa ja persuissa olisi suuri ero maahanmuttokysymyksessä niin äänestäisin perussuomalaisia.

Nyt kun ei ole, eikä persuissa ole mitään muutakaan mikä minua puhuttelisi, äänestän ilman muuta mieluummin kokoomusta.

Katsotaan vuoden parin vuoden päästä uudelleen, jos tilanne on muuttunut. Siis jos persuissa toimivat ovat havainneet että siellä ei mitään synny vaan tarvitaan oma puolue niin olen valmis osallistumaan.

Keskenään voidaan näistä asioista puhua ikuisesti jossain keskustelufoorumeilla. Kaikki asiat kuullostavat niin oikeilta niin oikeilta kun keskustelee vain samanmielisten kanssa. Mutta se on pelkkää keskustelua.

Ellei vaaleihin osallistuta niin mikä poliittisen liikkeen funktio on. Ei mikään. Kun ulkoparlamenttaarinen toimintakin taitaa olla ulossuljettua ja ehkä hyvä niin.

Keskustelulla on aikansa mutta se on jo ohitettu.

Jukka kirjoitti...

"Samaisen tutkimuksen mukaan Soinin vastaava prosenttiosuus on 18%, joten sikäli puheet maahanmuuttokriittisten osuudesta voivat olla oikean suuntaisia."3 / ( 3 + 18 ) = 1 / 7 = 14%

joka on huomattavasti enemmän kuin 1%.

Ymmärsitkö?

Noottikriisi kirjoitti...

Olettaisin Soinin tarkoittaneen prosenttiyksikköä.

Jos Kokoomus saa saman ääniosuuden kuin ennenkin, niin äänestäjien viesti on selvä, "tehkää mitä haluatte, kyllä me äänestämme niinkuin aina ennenkin".

Anonyymi kirjoitti...

Soini tietää puolueen kannatuksen nousevan ilman että maahanmuuttajakysymystä on tarvetta nostaa erityisesti framille. Tämä Homma^^ on niin marginaalinen juttu ettei sillä ole mitään merkitystä.

Puheet siitä, että PS ei olisi lainkaan mamukriittinen puolue ovat täyttä potaskaa.

Jukka kirjoitti...

Niin myönnän, mutta jos Soini saa paljon ääniä kaikki ajattelevat että Halla-ahon kyykyttäminen oli kaikkien mielestä ok.

Vai ?

Noottikriisi kirjoitti...

Näin valitettavasti on.

Kuitenkin PS:n vaalivoitto kannustaisi muita puolueita itsekritiikkiin ja Soinin irtiotoista huolimatta PS on ollut puolueista maahanmuuttokriittisin.

Toivottavasti seuraavissa vaaleissa asetelma on selvempi.

Jukka kirjoitti...

Vuosi sitten - kunnallisvaalien aikaan - Soini näki mahdollisuuden pönkittää omaa henkilökohtaista populistista projektiaan Halla-ahon ympärille keräytyneellä porukalla, johon lasken itsenikin ilman muuta vaikken perussuomalaisiin ole koskaan kuulunutkaan.

Nyt hän näkee maahanmuuttokriittiset riskiksi omalle projektilleen ja haluaa siksi näivettää koko maahanmuuttokriittisen liikkeen.

Merkkejä on että näin on käymässä.

Anonyymi kirjoitti...

Soini haluaa vain pitää puolueensa ohjat käsissään. Miksi hän luovuttaisi ne ulkopuoliselle porukalle noin vain?

Jukka kirjoitti...

Ulkopuolisille ?

Suuri joukko maahanmuuttokriittisiä on perussuomalaisten jäseniä ja jopa valtuutettuja.

Mutta Soini pitää näitä täysin marginaalisina propeli-päinä.
Joitten merkitys puolueessa on Soinin mukaan prosentin - ei prosenttiyksikön - luokkaa.

Tietysti jos maahanmuuttokriittiset haluavat äänestää puoluetta joihin he eivät ole tervetulleita ja jossa heitä mollataan niin se on jokaisen oma asia.

Anonyymi kirjoitti...

Vain pienellä osalla päällepäsmäröivistä maahanmuuttokriittisistä on PS:n jäsenyys. Ulkopuolisia ne ovat. Joku kokoomuslainenkin voi kannattaa jotain tiettyä vihreiden politiikkaa, mutta ei se tee hänestä vihreää.

Jukka kirjoitti...

Olet tavallaan oikeassa.

Perussuomalaiset eivät ole maahanmuuttokriittisten puolue.

En kritisoikaan oikeastaan perussuomalaisia vaan niitä maahanmuuttokriittisiä jotka ovat menneet halpaan ja pysyvät perussuomalaisissa vaikka nämä ovat henkisesti osoittaneet ettemme ME sinne kuulu.

Harjoitan sisäistä kritiikkiä omiani kohtaan siitä, että he ovat valinneet helpon tien ja menneet mukaan populistiseen lässyn lässyn puolueeseen.

Perussuomalaiset ei ole kriittisen väen puolue. Se on ja pysyy helppojen populististen ratkaisujen puolueena. Äärimmäisen epä-älyllisenä puolueena.

Tällä en tarkoita että yliarvostaisin älyllisyyttä mutta arvosta rehellisyyttä viimeiseen asti.