maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Kotouttamisesta

HS kirjoittaa:

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi arvioi, että Suomi pystyy vielä ehkäisemään maahanmuuttoon mahdollisesti liittyviä ongelmia.

TV1:n Ykkösaamussa haastatellun Salmen mukaan Suomella on vielä kolmesta viiteen vuotta kestävä etsikkoaika, jolloin maahanmuuttoon liittyvät asiat ovat hoidettavissa.

Salmen mukaan Suomessa ei ole nyt viitteitä maahanmuuttajien voimakkaasta radikalisoitumisesta.

Jos maahanmuuttajien kotouttaminen epäonnistuu, Salmi pelkää, että se heijastuu ongelmina yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen.

- Silloin on huoli siitä, että tämä joukko syrjäytyisi. Osa maahamuuttajista saattaa syrjäytyä, kokea itsensä ahdistetuksi ja ahdistuneeksi, uhatuksi. Ja silloin se saattaa tietysti heijastua pahimmassa tapauksessa tietynlaisena yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tai jopa vakavampanakin toimintana Suomen alueella, Salmi sanoi.


Olen samaa mieltä, että kotouttaminen on tärkeä asia. Tavallaan koko kansan pitäisi osallistua kotouttamis-talkoisiin.

Koko kansan pitäisi sitoutua kotouttamis-talkoisiin. Niin kauan kuin maahanmuuttopolitiikasta ei saa keskustella ilman että joutuu leimatuksi hulluksi tai rasistiksi, suuri osa kansasta ei varmasti sitoudu kotouttamiseen. Niin kauan kuin suomalaisia miehiä saa kritosoida täysin asiattomasti, mutta maahanmuutosta ei saa puhua samaan sävyyn, on turha odottaa sitoutumista.

Kotouttaminen on tärkeä asia. suomalaisilla on kyllä kykyä kotouttaa pienehkö määrä ulkomaalaisia, mutta se edellyttää seuraava:

1. Media ja valtaapitävät toteavat että maahanmuutosta ja eri maahanmuuttajaryhmien soveltuvuudesta Suomeen pitää puhua rehellisesti ja avoimesti.

2. Vain niitä maahanmuuttajaryhmiä otetaan vastaan, joitten vastaanottooon ja kotouttamiseen on halua. Vain niin paljon maahanmuuttajia otetaan vastaan kuin suomalaisilla on halua ottaa.

3. Tämän jälkeen jokainen kynnelkykenevä suomalainen alkaa kotouttaa maahanmuuttajia työpaikoilla, naapurustoissa, yhdistyksissä jne.

Tarvitaan konsensusta. Kotouttaminen on julkishyödyke.

Nykyinen tilannenhan on se, että valtaapitävät ovat todennneet että maahanmuuttajia tarvitaan, mutta suomalaiset ovat niin typeriä että eivät tätä ymmärrä - ratkaisuksi tarjotaan rankaisuja, valtaväestön rienaamista, uudelleenkoulutusta ja maahanmuuttopropagandaa !

Ei punaistenkaan sitouttaminen suomaliseen yhteiskuntaan onnistunut toteamalla, että nämä ovat "ryssän kätyreitä", eikä onnistu maahanmuuttokriittisten sitouttaminen kotouttamiseen rienaamalla näitä rasisteiksi. Täysin riippumatta siitä olivatko punaiset "ryssän kätyreitä" ja ovatko maahanmuuttokriittiset "rasisteja".

Ei kommentteja: