lauantaina, syyskuuta 06, 2014

"Tulitauko" eli Itä-Ukrainan osien luovutus Venäjälle

Ennustin ajat sitten, että Krimin valtauksen jälkeen Venäjä valtaisi Donetskin ja Harkovan alueet. Venäjä on nyt eilen alkaneen "tulitauon" myötä saanut faktisesti haltuunsa suuren osan Itä-Ukrainaa. (Ei tosin vielä Harkovaa.) Ukraina luopui/luopuu de facto suvereniteetistään Itä-Ukrainan vallattujen alueiden osalta.

Tähän asti venäläiset ja heidän separatistinsa ovat propagandassaan vaatineet Ukrainan perustuslain muuttamista federaaation muotoon ja Itä-Ukrainan itsehallinnon kasvattamista. Todellisuudessa Itä-Ukrainassa tapahtuu sama mikä Krimillä - ja aiemmin Georgian Abhaasiassa ja Etelä-Ossetiassa ja jo sitä ennen Moldovan Transniestriassa:

Alue irrotetaan Ukrainan valtiosta ja joko liitetään suoraan Venäjään tai alueiden asema "itsenäisinä kansantasavaltoina" (=Venäjän nukkevaltioina) stabilsoidaan. Alueet saattavat nimelisesti pysyä Ukrainan valtion osina osavaltioina, mutta tällä ei ole kuin propagandistinen merkitys. Guardian-lehti kertoo mm., että Venäjä on aloittanut kahdenväliset neuvottelut proxy-valtioidensa kanssa öljyntoimituksista.

Venäjän suorittama Itä-Ukrainan osien valtaus oli siis vain yksi askel ketjussa Itä-Euroopan maiden pilkkomisessa, epästabilisoimisessa ja ottamisessa Venäjän ja sen proxy-valtioiden haltuun. Eteneminen ei tietenkään pysähdy tähän. Tulitauko tuskin kestää ja vaikka kestäisikin, Putin jatkaa seuraavalle alueelle.

En tietenkään väitä, että minulla on todisteet siitä, että eteneminen jatkuu myöhemmin kohti Odessaa tai Narvaa tai Lappeenrantaa. Aika on osoittanut intuitioni monta kertaa oikeaksi. Niin kauan kuin Länsi ei pysäytä Putinia, Putin jatkaa etenemistään. Keinoina on disinformaatio, "separatismi", "tulitauot", tyhjät lupaukset, venäläiset "rauhanturvaajat" ja Lännessä toimivat viideskolonnalaiset. Perustelut toimille keksitään luovasti ja muuttuvat jatkuvasti. Ensin puhutaan Ukrainan muuttamisesta federatioksi ja sitten yhtäkkiä Novororossijan valtiosta.

Venäjän strategia on toisintoa Hitlerin strategiasta 30-luvun lopulla. Hitler ehti - ennen kuin Länsi todella reagoi - saada hiljalleen haltuunsa a) Reininmaan, b) Danzigin vapaavaltion, c) Itävallan, d) Tsekkoslovakian Sudettialueet, e) Tsekkoslovakian Böömin ja Määrin, f) Liettuan Memelin kaupungin sekä g) Tsekkoslovakian Slovakian, johon Saksa muodosti Transniestrian kaltaisen nukkevaltion. Putin on ottanut vasta haltuunsa a) Georgian Abhaasian, b) Georgian Etelä-Ossetian, c) Ukrainan Krimin ja d) osan Itä-Ukrainaa. Putin pysäytetään kuten Hitlerkin. Mitä aikaisemmin sitä parempi.

Kansankokonaisuus ei läde arvaamaan mikä on seuraava alue Putinin projektissa.

Ei kommentteja: