Eräät suomalaiset fanaatikot ovat eräällä australialaisella blogilla kutsuneet mm. minua ja Mikko Ellilää anti-immigrationisteiksi.
En ole anti-immigrationisti eikä ole varmaan Elliläkään. Jos vastustan eräiden kulttuurisesti tai biologisesti kategorisoitavissa olevien ongelmaryhmien maahanmuuttoa se ei tee minusta anti-immigrationistia. Maailma ei todellakaan ole niin mustvalkoinen kuin nämä fanaatikot haluaisivat.
Ellilän ja minun leimaaminen anti-immigrationisteiksi kuvastaa myös ajattelua, että jos me molemmat haluamme rajoittaa maahanmuuttoa, niin olemme sitten aivan identtisiä ihmisiä, jotka voidaan tyhjentävästi määritellä yhdellä attribuutilla "anti-immigrationisti".
Mikä on tietysti täyttä roskaa sillä Ellilä on ensi sijassa liberaali ja minä konservatiivi. Se että meitä yhdistää jokin - siis maltin vaatiminen maahanmuuttoon - ei tee meistä samanlaisia.
Vihollisen kuvaaminen homogeenisenä ja läpipahana massana onkin vanha temppu, jonka parhaiten on mallintanut Henri Tajfel sosiaalisen identiteetin teoriassaan.
Joku voi tietysti sanoa että halutessani rajoittaa tiettyjen ryhmien maahanmuuttoa syyllistyn aivan samaan - siis ko. ryhmiin kuuluvien yksilöiden näkemiseen homogeenisena massana. Minusta ero on kuitenkin siinä, että potentiaalisia maahanmuuttajia etsittäessä ei ole mahdollista kaikissa tilanteissa tutkia erillisten ihmisten taustoja tarkkaan - on pelattava keskiarvoilla ja yleistyksillä. Varsinkin jos uusia maahanmuuttajia tulee paljon.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
"Minusta ero on kuitenkin siinä, että potentiaalisia maahanmuuttajia etsittäessä ei ole mahdollista kaikissa tilanteissa tutkia erillisten ihmisten taustoja tarkkaan - on pelattava keskiarvoilla ja yleistyksillä. Varsinkin jos uusia maahanmuuttajia tulee paljon."
Tässä on se olennainen asia. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon täydellisen syrjimättömyyden periaate, joka on korotettu ylimmäksi hyveeksi modernissa vasemmistolaisessa ajatelussa.
Voidaan ajatella, että kehnostakin maahanmuuttaja-aineksesta voidaan saada aikaan kelvollista, jos kotoutukseen panostetaan. Tällöin tulee vastaan suurten lukujen laki ja taloudellisten resurssien rajallisuus.
Kannattaa mieluummin pyrkiä valikoimaan siirtolaisia. Koska on täysin mahdotonta luoda täydellisen objektiivista seulontajärjestelmää, joudutaan tyytymään kompromisseihin kuten erilaisiin pisteytysjärjestelmiin.
Lisäksi kansallinen turvallisuus kannattaa pitää mielessä, eli on täysin perusteltua syrjiä länsimaiselle elämäntavalle vihamielistä ideologiaa edustavia maahanmuuttajia.
Olen myös pohdiskellut libertaarien ja konservatiivien epäpyhää allianssia. Meitä taitaa yhdistää ainoastaan se, että meille hallittu maahanmuutto on KEINO tavoitteen (paremman maailman) saavuttamiseksi/ylläpitämiseksi.
Kun taas (pun.vihr.hum.lib) allianssi tuntuu pitävän TAVOITTEENA vapaata maahanmuuttoa.
Mitään rationaalista syytä maahanmuuton TUKEMISEEN ei argumentaatiosta ikinä nouse..
Tämä tekee keskustelusta turhaa/turhauttavaa.
Mielestäni mitä pienempi ryhmä, sitä helpommin sitä pitäisi voida käsitellä ja tarkastella. Siihen sisältyy myös kritisoimine ja muutokset. Ei luulisi olevan vaikeaa kitkeä maahanmuuttajilta takapajuisten kulttuurien tapoja, kun he kerran ovat niin pieni vähemmistö, sen sijaan se tehdään käytännössä mahdottomaksi moniKULTTUURIN toimesta.
Vaikka laittamalla paineella ja vaatimuksilla palaset ryhmän sisällä liikkeelle, sinä saisit kaikkien kannalta miellyttävämmän tuloksen. Miettikää jos ex-Mohammedit nykyiset Ristot ja Sepot itse sanoisivat toisille tuleville ex-Mohammedeille että "nyt ei olla enää mogadishussa". Nykymenolla sitä ei tapahdu, eikä sen anneta tapahtua.
Minusta on täysin OK kohdistaa painetta ja kritiikkiä sellaisia ryhmiä kohtaan, joiden tiedetään jo pienessä skaalassa tuovan tänne ongelmia ja suuremmassa skaalassa eivät osaa oman maansa maataloutta pyörittää.
Dr. Doctorin kommentti osuuu ytimeen - valitettavasti se vain makasi hetken aikaa moderointijonossa ("jonossa".
Lähetä kommentti