keskiviikkona, huhtikuuta 24, 2013

Suomi luovuttaa liikemiehen Venäjälle?

Venäjän etsintäkuuluttama liikemies Oleg Galouchko aiotaan mahdollisesti luovuttaa Venäjälle. Asian käsittely on vielä kesken. Mies on Putinin juntan epäsuosioon joutunut liikemies, jota odottavat Venäjällä -  hyvin todennäköisesti tekaistut - syytökset salakuljetuksesta ja veronkierrosta.

Venäjä on maa, jossa Putinin hallintoa vastustavia henkilöitä järjestelmällisesti vangitaan ja syytetään tekaistuin syin oikeudessa. Jo tutkintovankeuden aikana syytetyt sairastuvat vakavasti ja vankilassa heitä saatetaan kiduttaa. Venäläinen lakimies Sergei Magnitski kuoli tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa.

Niitä harvoja suomalaisia poliitikkoja kuten Heidi Hautalaa, jotka rohkeasti kritisoivat Venäjää ihmisoikeuksien loukkauksista, halutaan Venäjän ja viideskolonnalaisten taholta leimata jopa terrorisminin tukijoiksi. Vaikka Hautalakaan ei ole osoittautunut pulmuseksi, suomalaisten pitäisi muistaa, että venäläisten propagandakoneiston kelkkaan ei ole syytä lähteä.

Jokainen suomalainen, joka liittyy kuoroon, missä väittää Hautalaa terrorismin tukijaksi, toimii tehollisesti - ehkä tahtomattaan - Putinin juntan ja sen suomalaisten viideskolonnalaisten laskuun. Viideskolonnalaiset ja Putinin hallitsema media on jo jonkun aikaa liittänyt Hautalan terrorismiin.

Venäjä on törkeästi ihmisoikeuksia loukkaava maa. Suomi on  vaarassa valua samanlaiseen suomettumisen tilaan kuin Kekkosen aikana, jolloin Tehtaankatu-korttia käytettiin toisia poliitikkoja vastaan. Ei ole perussuomalaisillekaan mikään kunnia-asia leimautua Venäjän parhaaksi ystäväksi Suomessa. Tehollisestihan perussuomalaisten Soini on käytännössä ollut pitkään Halosen tasoinen Naton turva-takuiden torppaaja. Soini edistää näin - ehkä tahtomattaan - Venäjän etuja Halosen tapaan. Venäjällä on kaikki syy kiittää Soinia.


1 kommentti:

Miltton Friidman kirjoitti...

Suomi on vaarassa valua samanlaiseen suomettumisen tilaan kuin Kekkosen aikana, jolloin Tehtaankatu-korttia käytettiin toisia poliitikkoja vastaan.

Valitettava tosiasia on, että Tehtaankadulta saa valtaa. Tänäkin päivänä.

Sieltähän useat suomalaiset poliitikot ovat "hakeneet vauhtia" uraansa - nyt ja menneisyydessä.

Oliko muuten näin, että Hodorkovski yritti myydä Venäjän öljy- ja kaasuyhtiöitä ulkomaisiin käsiin 1990-luvulla?

Jos näin oli, ihmettelen miten niin fiksu mies (Hodorkovski) oli niin tyhmä, että kuvitteli sen onnistuvan.