maanantaina, helmikuuta 11, 2013

Nokian romahdus - 2 vuotta myöhemmin

Ei ole häpeä tehdä väärä päätös. Häpeä on jos ei uskalla tehdä päätöksiä ja jos ei uskalla myöntää ainakin itselleen että päätös oli väärä. 

4 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Microsoft on hiipuva tekijä mobiililaitteissa.

Microsoft käyttää Nokiaa törkeästi hyväkseen, jotta sen mobiilialusta saisi edes jonkinlaista markkinaosuutta.

Mielestäni tämä on taas yksi esimerkki siitä, miten Suomi tai jokin suomalainen instituutio joutuu ulkomaisen pahantekijän valtaan.

Nokia on pääosin laitevalmistaja. Nokialle tekisi todella hyvää julkaista Anroidilla varustettu puhelin, koska kilpailijat Samsung ja HTC tekevät myös näin.

Nokian kilpailijoilla ei muuten ole mitään ongelmia pitää sekä Windows että Android luureja valikoimissaan.

Onko Microsoftilla muka niin kova ote Nokian osakkeenomistajista, että saavat torpattua Android-puhelinten julkistamisen?

Nimimerkillä

Heivatkaa se Elop helvettiin sieltä

Miltton Friidman kirjoitti...

Mutta mielestäni se, että pystyit jo aikaisemmin osoittamaan Nokian preferenssin taantuviin toimijoihin Case Yahoo:ssa oli erittäin tarkkanäköistä.

En tiedä mistä tuokin johtui - siis Nokian ja Yahoon lyhyt suhde. Liekö syynä Nokian osakkeenomistajien tietämättömyys ja perehtymättömyys mobiilin toimintaympäristöön, ja siten johtajiksi valitut henkilöt, jotka eivät ole tilanteen tasalla.

Miltton Friidman kirjoitti...

Elopista.

Mielestäni Elopissa näyttäytyy jonkinlainen drotsi tai kenraalikuvernööri, joka on lähetetty ulkomailta Suomeen tekemään pahojaan.

En kuitenkaan pitänyt siitä, että Halonen jätti Elopin kutsumatta linnanjuhliin. Vasemmistolainen teko vasemmistonaiselta.

Jukka kirjoitti...

Kirjoitin myös yhden jutun jossa olin aivan liian optimistinen Elopin suhteen.

Se johtui siitä, että suhtaudun positiivisesti siihen, että tehdään yleensä jotain ratkaisuja sen sijaan että ei tehdä mitään vaan annetaan asioiden vaan ajautua päin helvettiä.

Onko Microsoftilla muka niin kova ote Nokian osakkeenomistajista, että saavat torpattua Android-puhelinten julkistamisen?

Huolestuttavinta Nokian toiminnassa on se, että Nokia on sitoutunut ilmeisesti jollain eksklusiivisella sopimuksella Microsoftiin eikä se näyttäisi voivan edes tukea uusiakaan plättis-tulokkaita niin kuin ZTE:n tukemaa Mozillan plättistä tms.

Kun Windows8 on vaikeuksissa, koko Microsoftin mobiili-pc-synergia-strategia on vaikeuksissa ja sitä myötä ajatus että Windows PC:n käyttäjät haluaisivat Windows-puhelimen ei lennä.

Toki yllätyksiä voi aina tulla mutta mikään ei viittaa siihen että Windowsin puhelimet alkaisivat lentää.