sunnuntaina, marraskuuta 23, 2014

Halonen sai Putinilta palveluksistaan kissan, LePen riihikuivaa rahaa?

Ranskalaislehtien mukaan Front National on hankkinut 10 miljoonan "lainan" euron venäläiseltä pankilta. Lehdet spekuloivat sillä, onko tämä Putinin palkkio LePenin puolueen Venäjälle tarjoamista monista palveluista.

Pravda kehuikin Front Nationalia elokuussa:

The National Front in France is the rising alternative force aimed to resist imposed European austerity and integration and NATO-run lunatic diplomacy. More Frenchmen are also sensitized by the sound of boots and Russophobia that grows here following  American commandments. And the same ones who have supported the war effort by Islamist terrorists also promote the last war against Russia in Europe.

Front National on tukenut Venäjää tämän Ukrainan politiikassa. Jussi Halla-aho onkin todennut, että Front National ajaa EU-parlamentissa Putinin etua. Kirjoitin jo aiemmin Sarastuksessa:

Alliance of European National Movements, jonka jäseniä ovat mm. Ranskan Front National ja Unkarin Jobbik, julkaisivat jonkin aikaa sitten julkilausuman Ukrainan tilanteesta.

Julkilausuman nimi on siis Ukraine – Official Statement eli se edustaa ilmeisesti ko. puolueiden virallista kantaa Ukrainan tilanteeseen. Vai pitäisikö sanoa, että järjestö julkaisi virallisen julkilausuman Ukrainan kansaa vastaan. Julkilausuma ilmaisee mm. seuraavia ajatuksia:

1. Se, että Venäjä otti Krimin haltuunsa, on oikeutettua.
2. Stalinin ajan hirmutöiden osalta venäläiset ovat syyttömiä, koska bolshevikkihallinnossa muut etniset ryhmät kuin venäläiset suorittivat hirmutyöt.
3. Ukrainalaiset ovat sen sijaan syyllisiä törkeisiin toisen maailmansodan ajan hirmutöihin.
4. Venäläiset olivat bolshevikkihallinnon aikana suurimpia uhreja.
5. Ukrainalaisia toki tapettiin heitäkin 30-luvulla miljoonittain, mutta siitä ei voi venäläisiä syyttää mitenkään.
6. Ukrainalaiset nationalistit ovat eurooppalaisten ja amerikkalaisten uuskonservatiivien liittolaisia, mikä on järjestön mukaan paha asia. Tai pikemmin ukrainalaisten nationalisti-järjestöjen johto on amerikkalaisten uuskonservatiivien sätkynukkeja eli kollaboratöörejä. Erityisen pahaa on ukrainalaisten nationalistien yhteistyö Israelin ja Puolan kanssa.
7. Ulkomaalaisten – paitsi venäläisten – ei kuulu sekaantua Ukrainan asioihin. Venäjällä on oikeus sekaantua Ukrainan asioihin, koska Ukrainassa asuu venäläisiä ja koska Ukraina kuuluu Venäjän etupiiriin.

Mikäli Front National voittaa Ranskan tulevat vaalit ja pääsee hallitukseen, voimme odottaa lisää puukoniskuja Ukrainan selkään. Päätellen siitä, että LePenin avustaja Aymeric Chauprade kritisoi Pravdassa voimakkaasti Venäjän ja Ranskan Mistral-kaupan jäädyttämistä, voimme olettaa että hallitus, jossa FN olisi edustettuna purkaisi päätöksen: 
This decision would be disastrous in many ways. For the contract itself of course, which weighs 1.2 billion euros and which conditions a thousand jobs in Saint-Nazaire. It would return the money already paid (half), refer the stern of the ship (built in Russia) and pay substantial damages. Also the France would lose its rights in terms of the Mistral, already given to Russia, which could then build itself. Such a decision will also close the door on any future contracts with Russia and especially its huge naval rearmament program (civil and military), estimated at more than $ 50 billion. Our competitors are just waiting for that! In this area as in others, France must regain its independence, defend its strategic interests, thinking in geopolitical terms, in the long term and not based on emotions raised by the news.

Marine LePenin suhde Putiniin on kuin peilikuva vasemmistolaisesta ihmisoikeuksia muualla paitsi Venäjällä kannattavasta entisestä presidenttistämme Tarja HalosestaHalonen ottaa kantaa Venäjän agressioon Ukrainaa vastaan vain ja ainoastaan vaatimalla, että Venäjää ei saa eristää porukasta. Maata, joka toimii kansainvälisten lakien ja kansojen itsemääräämisoikeuden periaatteen vastaisesti, ei saisi eristää. Halonen syyttää länttä Venäjän "tönimisestä", mutta ei koskaan kritisoi Venäjää ihmisoikeusloukkauksista tai hyökkäyksestä Ukrainaan. Halosen puheenvuoro oli toisinto jo maaliskuussa esitetystä kannanotosta, että Venäjää ei saa eristää.

Ei kommentteja: