tiistaina, toukokuuta 03, 2016

Ilmastonlämpeneminen tuhoaa Euroopan?

Jos ilmaston lämpenemisen ainoa vaikitus olisi, että talvet ja kesät olisivat selvästi lämpimämpiä, Suomi ja koko Pohjois-Eurooppa todennäköisesti hyötyisi ilmastonlämpenemisestä taloudellisesti.

Mutta jos New Scientistin arikkkeli siitä miten Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan lämpeneminen aiheuttaa suurten alueiden muuttumisen elinkelvottomiksi pitää paikkansa, ilmastonlämpeneminen aiheuttaa islamilaisen maahanmuuton edelleenkiihtymistä tavalla, joka merkitsee todennäköisesti Euroopan täydellistä muuttumista kulttuurisesti.

Muutosta huonompaan.


Aitojen rakentaminen rajoille Euroopan pelastamiseksi ei todennäköisesti paljon enää auta, jos ihmiset pakenevat kuivuutta ja kuumuutta sodan ja köyhyyden lisäksi.

More than 500 million people live in the Middle East and North Africa -- a region which is very hot in summer and where climate change is already evident. The number of extremely hot days has doubled since 1970. "In future, the climate in large parts of the Middle East and North Africa could change in such a manner that the very existence of its inhabitants is in jeopardy," says Jos Lelieveld, Director at the Max Planck Institute for Chemistry and Professor at the Cyprus Institute.

3 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Miten tapahtui viime kerralla kun ilmasto oli lämpimämpi kuin nyt? Tuhoutuiko Afrikan väestö silloin? Miksi väität että lämpeneminen olisi haitallista, kun arkeologiset todisteet kertoavat tasan päinvastaista?

Jukka Aakula kirjoitti...

En sanonut että Afrikan väestö tuhoutuu. Sanoin että Eurooppa siinä muodossaan kun me sen tunnemme tuhoutuu. Tai ehkä tuhoutuu.

Sanoin että Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän alueen luonnonolosuhteet muuttuvat niin että väestöä alkaa tulla sieltä vielä enemmän kuin nyt.

Osa maahanmuuttajista on tietysti ok, mutta osa on joko kulttuurisesti tai kognitiivisesti oneglmallisia.

Kaikki todelliset maahanmuuttokriittiset vastustavat siksi ilmastonlämpenemistä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Sori, tulevat ne sieltä jo muutenkin. Ilman oletettua ilmastonmuutostakin. Nyt, kun ei vielä ole tapahtunut mitään havaittavaa ilmastorintamalla porukkaa lappaa kaikilla mahdollisilla vippaskonsteilla Eurooppaan.