lauantaina, helmikuuta 21, 2015

Minskin "sopimus" oli osoitus Lännen päättämättömyydestä ja on uhka maailman rauhalle

Länsi ja Ukraina - jälkimmäinen ilmeisesti Lännen painostamana - solmi aselepo-"sopimuksen" Venäjän ja ns. separatistien kanssa Minskissä, vaikka kaikille olisi pitänyt olla selvää että Venäjä ei ollut aikeissa pitää tätäkään "sopimusta".

"Sopimus" rikkoutuikin saman tien - venäläiset pyyhkivät ns. sopimuksella pöytää ja tekivät Lännen chamberlainit naurunalaiseksi. Nyt on vahvaa spekulaatiota siitä, että "sopimuksen" rikkomiset jatkuvat Mustan meren rannalla Mariupolin kaupunkia vastaan.

Minskin sopimus oli Venäjälle selkeä viesti:

Länsi ei uskalla katsoa totuutta silmiin ja myöntää sitä, että on vain kaksi vaihtoehtoa: a) antaa Ukrainalle tarpeeksi sotilaallista ja taloudellista apua Venäjän etenemisen pysäyttämiseen tai b) myöntää, että Ukrainan armeija romahtaa ennen vuoden vaihdetta. Sen sijaan Länsi osoittaa heikkoutta ja solmii sopimuksia maan kanssa, joka ei pidä mitään sopimuksia.

Jos Länsi nyt ei ryhdistäydy, ensin Venäjä valtaa Ukrainan ja haastaa sitten Naton Baltiassa. Lännen olisi ilmeisesti vietävä heti merkittävä määrä sotilaita Baltiaan ns. pantiksi.

Chamberlainilaisuus (apeasement, myöntyvyys) on omiaan nostamaan suursodan riskiä. Putin nimittäin jatkaa niin kauan, että hänet pysäytetään. Putin on valmis hyökkäämään Nato-alueelle, jos häntä ei ennen sitä pysäytetä. Eli jos häntä ei pysäytetä Ukrainassa. Mikäli Putin ylittää Naton rajan, kriisin eskaloituminen Euroopan tai maailman laajuiseksi kasvaa ja samalla kasvaa ydinsodan riski.

Myöntyvyys on kuin kutsu Putinille: tule raiskaamaan meidät, ei meistä ole panemaan vastaan.

Ei kommentteja: