keskiviikkona, helmikuuta 18, 2015

Tapio Tuuri in memoriam

Isänmaallinen suomalainen bloggaaja Tapio Tuuri kuoli 17.2.2015. Esitän osanottoni Tapion sukulaisilla.

Tuurin sukulaiset ovat ilmeisesti päätyneet poistamaan blogin kirjoitukset viimeistä kirjoitusta lukuunottamatta. Julkaisen siksi yhden Tapion vahvimmista ja ajankohtaisimmista kirjoituksista tässä.

Isänmaalliset suomalaiset Putinin puolella?


Olen ollut viime aikoina hieman hämmentynyt ja jopa surullinen siitä julkisesta keskustelusta, jota olen seurannut blogeista ja sosiaalisesta mediasta.

Tuntuu, että monet isänmaallisetkin suomalaiset ovat Venäjän ja Putinin puolella, kunhan saavat olla Natoa ja USA:aa vastaan.

Vasurit ovat tietysti aina Venäjän puolella. Se on heillä verissä. Olihan Neuvostoliitto ihannevaltio, joka tosin ei ehtinyt kehittyä ihan täydelliseksi, koska USA:n juonima salaliitto kaatoi sen. He ovat ottaneet muslimit uusiksi aseveljikseen taistelussa USA:aa vastaan.

Mutta että isänmaallisetkin suomalaiset vihaavat Natoa ja USA:aa niin paljon, että asettuvat Putinin ja Venäjän puolelle. Sitä en saata ymmärtää. Enpä enää ihmettelisi sitäkään, vaikka isänmaalliset ja kansallismieliset suomalaiset alkaisivat tukeutua myös islamiin vasureiden tavoin.

Kenties nämä isänmaalliset ja kansallismieliset suomalaiset lopulta haluavatkin diktatuuria Suomeen. Ja nyt he ovat asettaneet toivonsa siihen, että Putin toisi sellaisen Suomeen.

Minulle isäntämaasopimus Naton kanssa on mieluinen. Olisi hienoa joskus nähdä Naton joukkojen saapuvan Vaasan satamaan tullessaan Suomeen harjoittelemaan. Ajaisin sinne heti Corollalla ja ottaisin Canonilla paljon kuvia. Minua ei sen sijaan ilahduttaisi yhtään, jos Venäjän joukot rantautuisivat Vaasaan.

No, onneksi sentään kaikki kansallismieliset eivät ole menettäneet järkeään: LINKKI
Ihmettelen nationalististen ihmisten suhtautumista Ukraina-Venäjä-asiaan. Joidenkin mielestä Venäjän toimet ovat oikeutettuja, koska Ukraina on lähentynyt EU:ta ja Natoa. Tässä ajattelussa tulee tehtyä melkoinen kuperkeikka, josta minulle tulee vain mieleen termi "kognitiivinen dissonanssi".
Ukraina on suvereeni valtio. Suvereniteetti tarkoittaa sitä, että valtiolla on oikeus päättää omista asioista. Ukrainan EU ja Nato lähestyminen on Ukrainan oma asia, eikä Venäjä voi siihen laillisesti vaikuttaa kuin informaatiopropagandalla.
Toisen valtion alueiden miehittäminen on YK:n peruskirjan toisen artiklan vastaista toimintaa. Venäjä on sitoutunut YK:n peruskirjaan, jota se on rikkonut aiemmin mm. Georgiassa ja nyt Krimillä sekä Itä-Ukrainassa. Toisen artiklan neljäs pykälä nimenomaan kieltää väkivallan käytön, tai edes sillä uhkaamisen, minkään valtion koskemattomuutta vastaan.
Venäjä on siis rikkonut YK:n peruskirjaa hyökkäämällä ja miehittämällä Ukrainaa. Ukrainalla on täysi oikeus tässä tilanteessa hakea apua länneltä. Puheet "imperialistisesta USA:sta" tms. on olkinukke, jolla ei ole mitään merkitystä tilanteessa. Ainoa mikä tässä tilanteessa on oleellista nationalistille on, että Ukraina on suvereeni valtio!
--
Marko Parkkola
Ensimmäinen varapuheenjohtaja
Suomen Sisu

Tuurinperä-konserni tukee Marko Parkkolan toimintaa. Sen poikkeuksen teemme, ettemme tue hänen mahdollista Nato-vastaista kantaansa.

Vuonna 2008 tuimme Nato-asiassa Liisa Jaakonsaarta. LINKKI. Enää emme ehkä tue Jaakonsaarta missään asiassa, vaikka hän jossain asiassa saattaakin olla yhä oikeassa.

Konserni ja minä henkilökohtaisesti samaistuimme voimakkaasti länsimaiseen elämänmuotoon ja länsimaiseen demokratiaan.

Tuskin kukaan silti epäilee minun suomalaismielisyyttäni. Epäilijät olen valmis tapaamaan tasaisella, vaikka kuntoni ei enää olekaan ihan huippua.

Ei kommentteja: