maanantaina, helmikuuta 23, 2015

Haglund puhuu asioista niiden oikeilla nimillä

Päinvastoin kuin Tuomioja ja Niinistö, jotka antavat aamusta iltaan väärää todistusta asioista - tai vähintään jättämättä asiat sanomatta - mm. väittämällä että suomalaisilla ei ole mitään pelättävää ja puhumalla neljän jalan turvallisuuspolitiikasta, puolustusministeri Haglund puhuu asiaa:

"Venäjä on rikkonut kaikkia sopimuksia, kansainvälistä lakia ja oikeutta - se on fakta, josta ei päästä yli eikä ympäri".

– Venäjä on onnistunut rikkomaan kaiken luottamuksen, jota Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen rakennettiin. Sen luottamuksen jälleenrakentaminen tulee olemaan hyvin pitkä tie.

"Nato-optiosta" - eli turvatakuiden hankkimista siinä vaiheessa kun niitä ei enää voi saada, koska venäläinen on jo Lappeenrannassa - Haglund toteaa:

Haglundin mukaan näihin "vakuutusasioihin" ei tule suhtautua naivisti.

– Se on vähän kuin palovakuutus. Sitä ei kannata hankkia siinä vaiheessa, kun talo on jo syttynyt palamaan. Siksi vakuutusmaksujakin kannattaa maksaa hyvissä ajoin ja hoitaa vakuutusasioita suunnitelmallisesti, niin kustannuksetkin pysyvät kurissa, Carl Haglund sanoi

Puolustusministerin mukaan nykyinen kansainvälinen yhteistyö ei tarkoita, että voitaisiin laskea sen varaan, että "Nato tulee tänne meitä auttamaan kun jotain tapahtuu. Tähänkin pätee palovakuutuslogiikka. Meillä ei ole vakuutussopimusta tehtynä".

– Ei voida laskea myöskään, että se vakuutussopimus voidaan tehdä juuri kriisin alla.

Haglund päinvastoin kuin esimerkiksi Tuomioja ei kuvittele, että Venäjä on hakemassa vain rajoitettua jalansijaa itäisestä Ukrainasta:

Haglundin mukaan jää nähtäväksi, riittääkö nykyinen aluevaltaus Venäjälle vai pyrkivätkö he rakentamaan Krimille maakäytävää, josta on viitteitä.

Ei kommentteja: