tiistaina, joulukuuta 03, 2013

Oksitosiinin rooli aukeaa hiljalleen

Oksitosiini-hormonista puhutaan paljon. Kuvio alkaa hiljalleen rakentua:

Oksitosiini liittyy varmasti rakkauteen ja luottamukseen ihmisten välilllä. Autismia kyetään EHKÄ hoitamaan antamalla autisteille oksitosiinia ja tekemällä autisteista näin ollen hiukan normaalimpia ja hiukan tuntevampia ihmisiä. Oikeita ihmisiä. Oksitosiini lisää nimenomaan kiintymystä ja empatiaa sisäryhmän jäseniä kohtaan. Oksitosiini vahvistaa luottamusta sisäryhmän jäsenten välillä ja vahvistaa etnosentrismiä. Samalla se alentaa luottamusta ulkoryhmän jäseniin. Oksitosiini liittyy myös äidin rakkauteen lapsiaan kohtaan. Jollain tavalla oksitosiini liittynee myös anoreksiaan, joka on keskiluokkaisten tyttöjen sairaus. Oksitosiinilla voidaan mahdollisesti myös parantaa anoreksiaa ja psykopatiaa.

Tuo siis perustui raakaan tutkimukseen. Siirryn nyt intuition puolelle.

TODENNÄKÖISESTI yliälyllisistä kympin tytöistä, joita leimaa usein ns. periaatteellisuus viisauden sijasta, voitaisiin tehdä normaaleja ihmisiä antamalla heille oksitosiinia. TODENNÄKÖISESTI "puolittainen" autismi selittää nimittäin heidän kykenemättömyytensä olla hyviä äitejä ja olla samalla lojaaleja sisäryhmän jäseniä. Tunnette varmaan naisen, jota kiinnostaa moraaliset periaatteet ylitse kaiken. Nämä ihmiset ovat tyypillisesti sellaisia, että heidän pitää lukea kirjoista miten eletään ja miten vaikkapa lapsia hoidetaan, koska normaalin ihmisen tunneäly puuttuu. He saattavat kyetä kiihottamaan itsensä johonkin tunnetilaan katselemalla tarpeeksi kärsiviä afrikkalaisia lapsia, mutta heidän empatian kykynsä lapsiaan, miestään jne. kohtaan on voimakkaasti alentunut. Heitä on ilmeisesti paljon (nais)poliitikkojen keskuudessa erityisesti Suomen kaltaisissa nössö-maissa, mutta ei sen sijaan Viron kaltaisissa nousevissa valtioissa. Nämä ihmiset ovat täysin kykenemättömiä ymmärtämään sisäryhmä-logiikkaa. Siis sitä, että ihmiskunta jakaantuu aina sisäryhmiin, joita kohtaan normaali ihminen kokee lojaliteettia.

Anorektikko, psykopaatti ja autisti ovat eräänlaisia zombeja - eivät ihan ihmisiä. Tulevaisuudessa heidät voidaan ainakin osittain parantaa.

Ei kommentteja: