lauantaina, elokuuta 24, 2013

Microsoftin romahdus: Ballmer lähtee

Microsoftin markkinaosuuden jatkuva lasku PC- ja yritys-softa-markkinoilla ja Microsoftin täydellinen epäonnistuminen mobiili-markkinoilla ei ole Time-lehden analyysin mukaan mitenkään erityisesti Steve Ballmerin vika. Mutta Ballmer saa kumminkin mennä.

Microsoft on tekemässä nokiat. Aiemman markkinajohtajan on kertakaikkiaan uudessa markkinatilanteessa vaikeampi sopeutua kuin haastajan. Nöyryyden ja taisteluhengen puuttuminen on ainakin yksi syy. Microsoftin romahdus on toki suhteellisen hidasta Nokian romahdukseen verrattuna - pitäisi oikeastaan puhuakin kuihtumisesta.

Siinä missä Nokia teki tilaa Samsungille ja Applelle, Microsoft tulee sekin  hiljalleen väistymään uusien toimijoiden tieltä. Microsoft vie ehkä mukanaan Nokian ohella muitakin yrityksiä kuten Dellin, mutta myös voittajia on useita. Eräät Microsoftin partnerit kuten laitetoimittaja HP ovat asemoimassa itseään uuteen tilanteeseen.

Microsoftin tapauksessa uutta markkinatilannetta leimaavat uudet laitetyypit (tabletit, älypuhelimet ja Chromebookit) toisaalta ja pilvipalveluiden tulo toisaalta. Ilmeiseimmät voittajat ovat Google, Samsung, Amazon ja Apple, mutta muitakin voittajia on lukuisia. Palaan voittajiin myöhemmin.

Ei kommentteja: