torstaina, elokuuta 22, 2013

Arhinmäen protesti ja mustapaitaiset haloset

Iltasanomat kommentoi Arhinmäen homo-protestia mm. näin:

Ihmisoikeudet sinänsä ovat erittäin tärkeä asia. Jos ne ovat aidosti Arhinmäen sydäntä lähellä, soisi hänen kuitenkin olevan johdonmukainen toimissaan. Miksi Arhinmäki ei lippuineen matkaa esimerkiksi arabimaihin?

Hyvä kysymys on sekin, miksi Arhinmäelle kelpaavat Venäjältä vain homot, joiden asema toki on aidosti huono. Mutta entä Venäjän vainotut toisinajattelijat, muut vähemmistöt, suomensukuiset kansat jne? Näiden puolesta ei Arhinmäki esitellyt katsomossa minkään valtakunnan lakanaa. Mutta eipä marin kielen ja kulttuurin kohtalo toki kovin seksikäs teema kansainvälisesti olekaan.


Voi kysyä, miksi kritisoida Arhinmäkeä siitä, että ihmisoikeuksien puolustaminen on väärin sammutettu. Mikä estää esimerkiksi perussuomalaisia poliitikkoja puolustamasta suomensukuisia kansoja. Miksi Timo Soini ei puolusta suomensukuisten kansojen oikeuksia Venäjällä vaan sen sijaan keskittyy vastustamaan Suomen Nato-jäsenyyttä ja keräämään näin irtopisteitä Venäjältä Suomen turvallisuuden kustannuksella. Onhan perussuomalaiset jo tunnustettu Venäjällä Venäjän parhaaksi ystäväksi.

Soini ei puolusta suomensukuisten kansojen oikeuksia samasta syystä kuin Halonen ei ottanut vastaan Euroopan ihmisoikeus-komissaarin tehtävää. Hän haluaa olla hyvää pataa Putinin kanssa. Arhinmäessä ja Heidi Hautalassa on munaa puolustaa venäläisiä homoja ja muita vähemmistöjä, mutta Halosella ja Soinilla ei ole. Soini on mustapaitainen Halonen.

Joissain traditionalistissa ja kansallismielisissä piireissä Venäjä koetaan suorastaan Euroopan viimeiseksi toivoksi - länsimaisen mädätyksen ja islamin vyötytyksen torppaajaksi. Elias Simojoki kääntyisi haudassaan, kun näkisi nämä mustapaitaiset ropelipäät - elämän realiteeteista täysin irtautuneet narrit.

Mustapaitaiset kukkahattutädit ovat omaksuneet ajatuksen, että Venäjä on Euroopan suojamuuri moraalista mädätystä, homostelua, monikultturismia ja islamia vastaan. He ovat lukeneet tämän erilaisilta amerikkalaisilta ja eurooppalaisilta uusoikeistolaisilta webbisivuilta - siis ihmisiltä jota ei uhkaa oikeasti mikään vaan joiden mielestä on jännää esittää poliittisesti epäkorrektia. Teoreetikkoina mustapaitaiset kukkahattutädit ovat kykenemättömiä näkemään sitä, että Suomelle Venäjä ei ole mikään suojamuuri uhkaa vastaan vaan nimenomaan se primääri uhka jolta Suomi tarvitsee suojaa. Näin on aina ollut ja Georgian tapahtumat osoittivat, että näin tulee edelleen olemaan.

Realistinen ihminen ymmärtää, että Suomi on ja pysyy Lännen Rajamaana jota ei uhkaa oleellisesti mikään muu maa kuin Venäjä. Venäjä on selkeästi ilmaissut, että se pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa lähialueilleen ja supistamaan lähialue-valtioiden suvereniteettia. Tässä projektissa Venäjä käyttää potentiaalisesti hyväkseen suomalaisten kollaboratöörien lisäksi vaikka nyt Suomessa asuvia venäläisiä äitejä. Professori Timo Vihavainen varoittaa siitä, että kriisitilanteessa Venäjä tulee käyttämään Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia hyväkseen etujensa ajamiseen Suomessa.

Venäjään ei pidä suhtautua hysteerisesti, sitä ei pidä vihata eikä halveksia, sen kulttuurin saavutuksia ei pidä kieltää, mutta realisti pitää olla. Se, että Venäjä on kristitty maa ei tee siitä muiden kristittyjen maiden luonnollista puolustajaa. Pohjois-Georgiassakin Venäjä faktisesti puhdisti alueita etnisesti toisista ortodoksikristityistä.

Ei kommentteja: